İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Ağbaba: Provokasyonlara dikkat


Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Bilgehan Ağbaba, Türk milletinin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, herkese sağduyu çağrısında bulundu. Ağbaba, vatandaşları provokasyonlara karşı uyardı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte, polis ve askerlerin şehit edilmesine kahrolduklarını söyleyen Ağbaba, "Bizim bu süreçte içimiz yanmaktadır. Üzüntüden ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bir polisimizin, askerimizin şehit olmasından ziyade, ayağına bir taş gelmesi bile bizim canımızı yakar. İktidarın çözüm süreci adı altında ortaya çıkardığı süreç sonucunda terör örgütü dağda palazlanmış, şehiriçi yapılanmalarını kuvvetlendirmiştir. Dağdaki terörist teröristliğine devam etmiş, devlet Güneydoğu'da yetkisini kayybetmiş durumda. Böyle bir durum olunca Türk evladı da genlerinde bulunan yapıdan ötürü hemen tepki göstermekte ve doğal olarak da rahatsızlık duymakta. Bununla ilgili Ülkü Ocakları, Türkiye genelinde eş zamanlı yürüyüşler düzenledi. Bunlar belirli güzergahlarda ve izinli gösterilerdi. Arkadaşlarımız, yürüyüşler sonunda işlerine, evlerine dağıldılar fakat bazı grup ve grupçuklar diyelim, özellikle bu tür ortamları fırsat bilip bazı taşkınlıklar yapmaya çalışmışlar. Herkes bozkurt işareti yapar. Bozkurt işareti yapması, onun ülkücü olduğu anlamına gelmez. Bu ülkede Başbakan yardımcısı da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bozkurt yapıyor. Ülkücülük, iki parmak işaretinden ibaret değildir. Bizim simgemizdir ama bu bir yaşam tarzıdır, düşünce tarzıdır. Tamamen bir dünya görüşüdür. Bu dünya görüşünden uzak kişiler ülkü ocaklarının, Türk milliyetçilerinin var olan gücünün arkasına gizlenerek bir şeyler yapmaya çalışmakta ve yaşanan her türlü kötü olayı da bir şekilde ülkü ocaklarına mal etmeye çalışmaktadırlar." dedi.

'1 KASIM'DAKİ SEÇİM İÇİN ALGI OPERASYONU'

Olumsuz olayların, art niyetli kişiler tarafından Ülkü Ocakları'na mal edilmeye çalışıldığını iddia eden Bilgehan Ağbaba, "Bunlar da muhtemelen 1 Kasım'da yapılacak olan seçimin arka planı diyelim. Bunlar algı operasyonları. Bizim teşkilatlarımız, hiçbir şekilde bu oyunlara gelmemektedir. Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi'dir; onun ağzından çıkmayacak hiçbir işin içinde olmayacağız. Genel başkanımızın söylediği bir cümle var, 'Kendimizin senaristi olmadığımız hiçbir oyunun içinde yer almayacağız.' Ülkü Ocakları kendi oyununu yazmayı da, oynamasını da bilir." dedi.

'PROVOKASYONLARA DİKKAT'

Ülkü Ocakları'nın adını kullanarak, bozkurt işaretleri yaparak bazı art niyetli kişilerin provokasyon yapmaya çalışabileceği uyarısında bulunan Ağbaba, "Adımızı kullanıp art niyetli insanlar provokasyon yapabilir, bu konuda herkesi uyarıyoruz. Ülkü Ocaklarımız'ın sosyal medyada hesapları var, açık telefon numaraları var. Vatandaşlarımız bizi muhatap alsınlar. Halkımızdan ricamız, bu tür durumlarda ocağımıza gelmeleridir. Bu tür provokasyon yapmak isteyenlere karşı da yasal yolara başvuruyoruz." dedi.Provokasyonlara-dikkat-1887329.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Ağbaba: Provokasyonlara dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER