İZTO Başkanı Demirtaş: Üyemiz yeter ki ihracat yapmak istesin, yolunu açarız


İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ihracat yapmak isteyen üyelerine danışmanlık hizmeti verdiklerini, özel pazar araştırmaları yapıp fuarlara götürdüklerini belirterek, "Üyemiz yeter ki ihracat yapmak istesin biz yolunu açarız." dedi. Bu amaç için 2015 yılı başında Uluslararasılaştırma ve Dış Ticaret Şefliği kurduklarını, ihracattaki sıkıntılar için 78 özel danışmanlık hizmeti verip 38 özel pazar araştırması yaptıklarını, sadece son bir ayda üyelerini Almanya, Rusya, Azerbaycan ve İstanbul'da altı fuara götürdüklerini kaydetti.

İZTO Başkanı Demirtaş, Türkiye'nin istenen büyüme rakamlarını yakalaması ve istihdam sağlaması için ihracatın büyük önem taşıdığını söyledi. Son bir yıldır düşen büyüme oranlarını yükseltmek için ihracatı arttırmak gerektiğini belirterek, "İhracatın ülkemiz ekonomisinde bu denli önem taşımasına paralel olarak, Uluslararası İlişkiler Müdürlüğümüz bünyesinde bu yılbaşında Uluslararasılaştırma ve Dış Ticaret Şefliği'ni kurduk. Bu yeni birimimiz, üyelerimize ürüne özel ihracat pazar araştırması, nasıl ihracatçı olunacağı, dış ticarette ödeme ve teslim şekilleri, ihracata yönelik devlet destekleri, uluslararası sözleşmelerde dikkat edilecek hususlar, ihracatta kullanılan belgeler, ihracatta fiyatlandırma gibi konularda danışmalık hizmeti sunuyor." dedi.

ÜRÜNE ÖZEL İHRACAT PAZAR ARAŞTIRMASI

Uluslararasılaştırma ve Dış Ticaret Şefliği aracılığıyla bu yıl oda üyelerine, ürünlerine özel 38 ihracat pazar araştırma yaptıklarını belirten Demirtaş, dış ticarette karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili olarak 78 üyeye danışmanlık hizmeti verdiklerini aktardı. Demirtaş, şunları kaydetti: "Üyelerimize yönelik, ücretsiz olarak, 'Dış Ticarette Güvenli Ödeme Yöntemleri Eğitimi' düzenledik. Ekonomi Bakanlığı'nın ihracata yönelik desteklerinden faydalanarak, otomotiv yedek parça grubumuz üyelerini Cezayir ve Fas'a incelemelerde bulunmak üzere götürmek üzere bakanlıktan destek onayı aldık. Geziyi en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Yine Ekonomi Bakanlığı desteklerinden faydalanarak, dericilik grubu üyelerimizin talebiyle İran'a bir iş ve inceleme gezisi düzenlemek için hazırlıklarımıza başladık. İzmir'in güçlü olduğu mobilyacılık sektörüyle iyi bir alıcı konumunda olduğunu düşündüğümüz Cezayir'den alım heyeti getirmek için çalışıyoruz." 2012 yılından bu yana düzenledikleri "Dış Ticaret Bilgilendirme" seminerlerini, bu yıl dördüncü kez aralık ayında yapacaklarını aktaran Demirtaş, bu yıl İran, Benin ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen işadamları heyetleriyle İZTO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri yaptırdıklarını söyledi.

MÜNİH'TEN MOSKOVA'YA FUAR ZİYARETLERİ

Diğer yandan ihracatta büyük rol oynayan fuarcılıkta da son derece yoğun bir dönem yaşadıklarını dile getiren Ekrem Demirtaş, "Sadece eylül ayında, 100 üyemizi altı fuara birden götürdük. Üyelerimizi, odamız organizasyonu ile Bihe Azerbaycan Sağlık Fuarı'na, Almanya Münih'te düzenlenen IBA 2015 Münih Ekmek, Pasta, Şekerleme ve Atıştırmalık Aperatifler Fuarı'na, Moskova Worldfood Moskow Fuarı'na ve İstanbul'da gıda, promosyon, dijital üzerine üç ayrı fuara götürdük." diye konuştu. İZTO üyelerinin, her fuardan yeni bağlantılarla döndüğünü kaydeden Demirtaş, "Birbirimize mal satarak zenginleşemeyiz, bu nedenle ihracat için büyük hedeflerimiz var. Üyemiz yeter ki ihracat yapmak istesin, biz yolunu açarız. Pazar araştırmasını yaparız, sorunlarının çözümü için danışmanlık yaparız, fuarlara götürürüz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İZTO Başkanı Demirtaş: Üyemiz yeter ki ihracat yapmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER