Japonya Başbakanı Abe, 2016'da Rusya'yı ziyaret edebilir


Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin gelecek yıl Rusya'yı, iki ülke arasında İkinci Dünya Savaşı sonundan itibaren süregelen toprak sorunlarını konuşmak için ziyaret edebileceği belirtildi.

Japonya'nın en büyük ekonomi gazetesi Nikkei Shinbun, Abe'nin, iki ülke arasındaki toprak sorunlarını müzakere etmek amacıyla 2016 yılının ikinci çeyreğinde Rusya'yı ziyaret edebileceğini yazdı. Gazetedeki makalede, Rusya ve Japonya liderleri arasında önümüzdeki yıl yapılması tahmin edilen görüşmenin, Abe'nin Rusya'nın Habarovsk veya Vladivostok kentini ziyareti sırasında yapılabileceği kaydedildi.

Rusya ve Japonya arasında İkinci Dünya Savaşı'nın bitmesinden sonra herhangi bir barış anlaşması imzalanmıştı. Barış anlaşmasının imzalanması için Japonya, Rusya'nın kontrolündeki Kuril adalarına dahil olan İturupu, Kunaşiru, Şikotanu ve Habomai adalar grubunun kendisine geri verilmesini şart koşuyor. Abe'nin gelecek sene Rusya'ya yapacağı muhtemel ziyaret sırasında, bu konunun görüşmelerin temel maddesini oluşturacağı belirtiliyor.

Öte yandan, toprak sorunuyla ilgili görüşmelerin yaklaşık 10 yıl önce kesildiği biliniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Japonya Başbakanı Abe, 2016'da Rusya'yı ziyaret edebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER