Japonya Başbakanı, Obama ile telefon görüşmesi yaptı


Japonya Başbakanı Abe Shinzo'nun bu sabah ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Yaklaşık 20 dakika süren telefon görüşmesinde iki ülke liderinin, Kuzey Kore'ye karşı BM tarafından yeni yaptırımların uygulanmasına ilişkin yapılacak müzakerelere öncülük etmek konusunda anlaştığı belirtildi.

Ayrıca, Shinzo Abe'nin Japonya'nın da Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarını tekrar gündeme alacağını dile getirdiği kaydedildi. Abe'nin, Kuzey Kore tarafından geçen gün gerçekleştirilen hidrojen bombası denemesinin "güvenlik garantisine" darbe olduğunu söylediği, Obama'nın ise "Müttefik ülkelerin güvenliğini sağlamak amacıyla gereken adımlar atılacaktır." dediği bildirildi.

Obama'nın, 2015 yılı sonunda ABD'nin uzak doğudaki en büyük iki müttefiki olan Japonya ile Güney Kore arasında uzun süre devam eden ve "cinsel köleler" olarak bilinen sorunun çözüme kavuşmasının, Kuzey Kore probleminin çözümüne olumlu yansıyacağını vurguladığı kaydedildi.

Obama ile telefon görüşmesinin hemen ardından parlamentoda konuşan Shinzo Abe, "BM Güvenlik Konseyi'ndeki işbirliği de dahil, Japonya ve ABD, uluslararası topluma öncülük etmek konusunda hemfikirdir." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Japonya Başbakanı, Obama ile telefon görüşmesi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER