JİTEM davası Yargıtay'a gönderilecek


Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu 16 sanıkJİTEM davasının yargılama yerinin belirlemesi için dosyayı Yargıtay'a gönderecek.

Yazar Musa Anter'in Diyarbakır'da 1992 yılında öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün devam edildi. Sanık ve müşteki avukatlarının katıldığı duruşmada avukatlar yine güvenlik nedeni ile Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından birleştirme kararı verilerek, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen aralarında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bulunduğu 5'i firari 16 sanıklı JİTEM davasının akıbetini sordu.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen Musa Anter davası ile JİTEM ana davası arasında fiili ve hukuki bağ olmadığını gerekçe göstererek birleştirme talebine olumsuz yanıt verdi. Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise olumsuz görüşe rağmen, dosyaların Ankara'da birleştirilmesine karar verdi.

Bunun üzerine Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme talebine yine olumsuz yanıt verdi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkeme davanın görüleceği yerin belirlenmesi için JİTEM dosyasını Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderecek.
CİHAN
<< Önceki Haber JİTEM davası Yargıtay'a gönderilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER