Justus-Liebig, Uludağ Üniversitesi işbirliği genişliyor

Justus-Liebig, Uludağ Üniversitesi işbirliği genişliyor

Bursa ile kardeş bölge olan Almanya'nın Hessen eyaletindeki Giessen kentinde bulunan 400 yıllık Justus-Liebig Üniversitesinden (JLU) bir heyet Uludağ Üniversitesi'ne gelerek bilimsel işbirliği konularını görüştü.

Uludağ Üniversitesiyle 1998 yılından bu yana süren Veteriner Fakültesi odaklı işbirliğini diğer bilim alanlarına da yayarak genişletmek isteyen konuk heyeti, Rektör Vekili Prof. Dr. Eray Alper kabul etti.

JLU Rektörü Prof. Dr. Joybrato Mukherjee (JLU Rektörü, İngilizce Eğitimi Bölümü ve DAAD yani Alman Akademik Değişim Kurumu 2. Başkanı), Prof. Dr. Martin Kramer (JLU Veteriner Fakültesi Dekanı ve Giessen Koordinatörü), Prof. Dr. Bernd Honermeier (Ziraat Fakültesi öğretim üyesi), Prof. Dr. Walter Gropp (JLU Hukuk Fakültesi öğretim üyesi), Prof. Dr. Mark Kirchner (JLU Türkoloji-Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Bşk.), Prof. Dr. Yaşar Sarıkaya (JLU İslam Teolojisi ve Din Eğitimi öğretim üyesi) ve Julia Volz'ün (Uluslararası Ofis Kurum Koordinatörü) yer aldığı heyete, Uludağ Üniversitesi'nin JLU ve Hessen Eyaleti koordinatörü ve Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, ilgili dekanlar ve bölüm öğretim üyeleri de eşlik etti.

Ziyarette konuk heyete, uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgi verildi ve iki üniversite arasındaki işbirliği konularında fikir alış-verişinde bulunuldu.
Öğle yemeğinde sohbet şeklinden devam eden görüşmelerin ardından heyet üyeleri kendi alanlarındaki fakülte ve bölümlerde görüşmeler yaptı.

Bazı alanlarda ortak çalışma projeleri ve ilave Erasmus anlaşması da yapan heyet, önümüzdeki yıllarda yapılacak olan ortak aktivitelerin altyapısını oluşturma sürecini de başlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Justus-Liebig, Uludağ Üniversitesi işbirliği genişliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER