Kabine revizyonu için isimler havalarda uçuşuyor..

Söylenti bir kere çıktı, Ankara'da kabine revizyonu için isimler havalarda uçuşuyor.

SHABER3.COM

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan Ankara'da konuşulan kabine revizyonu kulisleri yazdı... 

Bir Ankara klasiğinde kabine revizyonu konuşulduğunda ne olur?.. İsimler havalarda uçuşur. Şu anda da kulağıma gelen pek çok isim var.

Kabinenin en kavgalı isimlerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislere, “Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmak polisin görevidir” demişti. İktidar kanadından Soylu’nun bu sözlerini –arası iyi olmadığı bilinen– Binali Yıldırım eleştirdi. Yıldırım, “İster İçişleri Bakanı ister sade bir vatandaş olun, hiç kimse hukukun üstünde değildir. Ceza da olacaksa hukuk içerisinde herkes karşılığını görecektir” diye Soylu’ya ayar verdi.


Yazının başında da belirttiğim gibi, kabine revizyonu Erdoğan’ın masasında kararını bekliyor. Soylu’nun geleceği hakkında saray da farklı kanaatler hakim. Bir grup, Soylu’nun koltuğundan olacağını ileri sürerken, bunların karşısındakiler, Başbakanlık koltuğuna oturacağını ve Binali Yıldırım’ın İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığına sürüleceği için sahaya inmesi ve çalışmalara başlaması için kenara çekileceğini iddia ediyor.

Turpun büyüğünü yine sona sakladım!.. Kulağıma gelen en şok revizyon kulisi de damat Berat Albayrak ile ilgili… Damat beyin Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturacağı, Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Başbakan Yardımcılığına kaydırılacağı iddiaları… Hatta, Albayrak’ın yakın çalışma arkadaşlarına, “Dışişleri Bakanlığı için hazırlıklarınıza başlayın” dediği. Saray kaynakları bu bilgiyi doğruladılar fakat, “Bu Berat beyin kendi isteği onu dillendiriyor. Kararı tabii ki reis verecek” dediler!..
<< Önceki Haber Kabine revizyonu için isimler havalarda uçuşuyor.. Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER