Kaçakçıların kamyonla çarparak şehit ettiği polis Çorum'da toprağa verildi


Van'da 'dur' ihtarına uymayan kaçakçıların kullandığı kamyonetin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal, memleketi Çorum'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van-Hakkari-Gürpınar yol ayrımında kaçakçıların kullandığı kamyonetin önüne kapan atmak isterken şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Yaşar Uysal'ın cenazesi, Van'daki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanına getirildi. Cenazeyle birlikte vatani görevini Van'da yapan şehidin kardeşi Mehmet Uysal da geldi. Havaalanında şehit yakınları tarafından karşılanan cenaze, uzun bir araç konvoyu ile baba ocağı Çorum'un merkeze bağlı Güney köyüne getirildi.

Şehidin babası Mustafa, annesi Fatma ve kardeşleri Türk Bayrağı'na sarılı cenazeyi feryat ve gözyaşlarıyla karşıladı. Babaevinde helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Yaşar Uysal'ın naaşı, köy meydanına getirildi. 15 gün sonra ikinci çocuğunu dünyaya gelecek olan şehidin hamile eşi Esin Uysal da (24) cenaze törenini ambulanstan izledi.

MÜFTÜDEN 'PROTESTO ETMEYİN' UYARISI

Cenaze namazını kıldırmak için tabutun başına geçen İl Müftüsü Ahmet Akın, "Şehidimize yapacağımız bu son görevde cenaze namazı da bir ibadettir. Belli bir vakar ve ciddiyet içinde, ıslık çalmadan, alkış yapmadan her hangi bir protestoya gerek kalmadan sükûnetle bu görevimiz ifa edeceğiz" dedi.

İl müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Defin işleminin ardından saygı atışı yapıldı. Tabut üzerindeki Türk Bayrağı ise şehidin babası Mustafa Uysal'a takdim edildi.

TEK DİLEĞİ EŞİYLE BİR ÖMÜR GEÇİRMEKTİ

Şehit polis Yaşar Uysal'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı yazılar ise yürekleri dağladı. 2013 yılında evliliklerinin birinci yıldönümünü kutlayan Uysal, "1. yılımızı bitirdik inşallah tek dileğim eşimle 1 ömür bitirmek" diye not yazmış. Uysal, evlilik yıldönümlerine 40 gün kala Van'da şehit düştü.

ŞEHİDİN HAMİLE EŞİ AMBULANSTA BEKLEDİ

Şehit haberini aldıktan sonra fenalaşarak dün akşam Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 8,5 aylık hamile eş Esin Uysal da (24) sağlık görevlilerin kontrolünde cenaze törenine katıldı. Ambulansta bekletilen Uysal, eşini gözyaşlarıyla uğurladı. CİHAN
<< Önceki Haber Kaçakçıların kamyonla çarparak şehit ettiği polis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER