Kaçırılan Türk işçilerin görüntüsü yayınlandı


Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçiyi kaçıran Şii milisler, işçilerin isimlerini okudukları ve kendi taleplerini dile getirdikleri bir görüntüyü internet üzerinden paylaştı. Türkiye'den Irak'ın kuzeyinden Kürt petrolünün alışını ve satışının durdurulmasını isteyen milisler, aksi durumda kaçırılan işçileri öldürülecekleri tehdidinde bulundu.

Siyah giyimli, ellerinde otomatik silah bulunan ve kendilerine "Ölüm Mangaları" adı veren grup, taleplerini okurken, görüntüde Türk işçiler kendilerini tanıtıyor.

Açıklamanın yapıldığı görüntünün arka fonunda "Emrindeyiz ey Hüseyin" yazılı pankart ise dikkat çekti.
Talepler arasında Türkiye'den Kuzey Irak'a ihracatını durdurma ve Türk askerlerini Irak'tan çekmesi de yer aldı. Örgüt taleplerinin devamında, 'Silahlı kişilerin Türkiye'den Irak'a geçmesinin engellenmesi. Kürdistan bölgesindeki 'çalıntı' petrolün Türkiye toprağından geçmesinin durdurulması. Fetih Ordusu kastedilerek Foa, Kefreyya, Nubbul ve Zehra bölgelerini kuşatmasının sona erdirilmesi. Halep ve İdlib'deki Şii bölgelere gereken yardımların ulaşmasına müsaade edilmesi, talepleri yerine getirmediği takdirde Irak'ta ki Türkiye çıkarları ve temsilcilerinin en ağır şekilde zarar göreceğinin de altı çizildi.
Irak Spor Bakanlığı tarafından Türk firması Nurol İnşaat'a verilen stadyum ihalesinde çalışan 18 geçtiğimiz Çarşamba günü şantiyeden kaçırılmıştı.

Bu arada Türk işçileri adına konuşturulan Necdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, Türkiye'nin yanlış dış politikalarından dolayı burada olduklarını savundu. Yılmaz, kendilerini kaçırılanların taleplerini yerine getirilerek, kurtarılmasını istedi. Mağdur olduklarını söyleyen işçi, yarım istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kaçırılan Türk işçilerin görüntüsü yayınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER