Kadına şiddete Tünel'den bakış

Kadına şiddete Tünel'den bakış

Bursa Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için düzenlenen 'Münferit Bir Tünelin Mütemadi Sakinleri: Umutsuz Olma' isimli enstalasyon çalışması törenle açıldı.

Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü kapsamında 'Dünyayı Turuncuya Boya, Kadına Yönelik Şiddet Son Bulsun' sloganıyla 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında farkındalığı artırmaya yönelik birçok etkinlik düzenleyen Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi kapanışı farklı bir çalışmayla yaptı.

Bursa Plastik Sanatlar Derneği, Aeronorm Tasarım Ofisi'nin katkılarıyla hazırlanan, 'Münferit Bir Tünelin Mütemadi Sakinleri: Umutsuz Olma' isimli enstalasyon çalışması Podyumpark Meydanı'nda açıldı.

Çocuk gelinleri ve geçtiğimiz aylarda minibüste hunharca katledilen Özgecan Aslan'ı da temsil eden 6 farklı odadan oluşan bu anlamlı çalışmanın açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Sergiye katılanlar kadına şiddete karşı mücadeleye ortak olduklarını göstermek için turuncu kurdele taktı.

25 Kasım'dan bu yana kadına şiddete yönelik birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır kadın dostu kent olarak hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bu anlayışın sadece Nilüfer'de değil, ülkemizin ve dünyanın her yerinde hakim olması adına haykıracağımızı ifade etmek istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek tüneli gezdi. Çocuk gelinler, Özgecan Aslan cinayeti gibi bu konuda yaşanan sayısız şiddet olayına dikkat çeken kadına şiddeti en acı şekilde hissettiren tünel, 13 Aralık tarihine kadar açık kalacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadına şiddete Tünel'den bakış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER