Soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir hafta önce yağan kar yağışı yerini dondurucu soğuğa bıraktı. Oluşan dondurucu soğuk Yüksekova'da günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 15'e kadar düştüğü ilçede merkezinde don ve buzlanma meydana geldi. Bu soğuk havaya rağmen dışarıda çalışmak zorunda kalanlar büyük sıkıntı yaşıyor.

Seyyar satıcılar, sabahtan akşama kadar dondurucu ve buz gibi havada çalışıyor. Soğuk havada çalışmanın çok zor olduğunu ifade eden seyyar satıcılardan İsmail Kaya, "Sabah 8'den akşama kadar bu dondurucu soğukta çalışmak zorundayız. Hiçbir sene bu kadar soğuk olmamıştı. Yapacak başka bir iş olmadığından mecbur bu işi yapıyoruz. Memleketimizde fabrika yok, olsa bu zor şartlarda çalışmazdık. Millet mağdur, mağduriyetimizin temel sebebi de işsizliktir." dedi.

Seyyar satıcılık işinin zor olduğunu ve eve ekmek götürmek için mecbur çalışmak gerektiğini ifade eden Ömer Yiğit ise "Çocuklarımıza bakmak için sabahtan akşama kadar bu soğuk havada çalışıyoruz, günlük 20-30 lira ancak kazanıyoruz. Kazancımız çok az, sabit bir işimiz olsa bu işi yapmazdık." şeklinde konuştu.

Dondurucu havanın hakim olduğu ilçede, çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtları ile çarşı merkezi ve ara sokaklarda meydana gelen buzlanmadan dolayı vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER