Kadına şiddeti meydanda tiyatro ile anlattılar


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de protesto edildi. Kadına yönelik şiddet, Yeşilsu Meydanı'ndaki tiyatro gösterisi ile canlandırıldı.

Gaziantep'te Demokratik Kadın Platformu'yla birlikte çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği yürüyüş Kırkayak Parkı'ndan başladı. Ellerindeki def ve davullarla Yeşilsu Meydanı'na kadar yürüyen kadınlar, şiddetin bitmesi için sloganlar attı. Yeşilsu Meydanı'nda da Ayışığı Sanat Derneği tarafından hazırlanan ve kadına yönelik şiddetini anlatan kısa bir tiyatro gösterisi sunuldu.

Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Şube Sekreteri Özlem Yüksel, "Kadına yönelik şiddet ideolojiktir ve kaynağı da erkek egemen sistemdir. Cinsiyetçi politikaların, evde, iş yerinde, sokakta, kısacası hayatın her alanında kadına yönelik şiddetin körüklenerek devam etmesini sağladığını biliyoruz. Güvencesizlik, esnek, kayıt dışı çalışma, erkek yargı kararları, kadını yok sayan yasalar, baskı, gözaltı ve tutuklamalar hayatlarımızı tehdit etmeye devam ediyor. Biz kadınlar, 13 yıllık iktidar pratiği kadın düşmanı politikalara dayanan AKP'nin önümüzdeki süreçte kadınları daha çok hedefe koyacağını biliyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kadına şiddeti meydanda tiyatro ile anlattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER