Kadir Topbaş, FIBA Heyeti'ni ağırladı


2016 Rio Olimpiyat Oyunları Erkekler Basketbol Elemeleri adaylığı kapsamında denetlemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen FIBA yetkilileri, dün gerçekleştirdikleri Abdi İpekçi Spor Salonu incelemesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu ziyaretinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen görüşmede TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF Asbaşkanları Dinçer Çetintaş ve Kemal Akar, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan yer aldı. FIBA Avrupa Başkan Yardımcısı Cyriel Coomans ve FIBA Avrupa Sportif Direktörü Kosta Illiev'i makamında konuk eden İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede, Başakan Topbaş, "Geleceğin basketbolcuları ve futbolcuları İstanbul'da yetişiyor. Ben de Cumhurbaşkanımız gibi eski bir sporcuyum. Heyecanlı ve güzel salonlarımız var. Avrupa'nın en büyük salonlarına sahibiz. İstanbul her geçen gün değişiyor." dedi.

FIBA Avrupa Başkan Yardımcısı Cyriel Coomans ise yaptığı açıklamada, "Bizim dileğimiz Türkiye Basketbol Federasyonu'na destek vermeniz, Belediye'nin desteği olmadan bu iş çok zor olacaktır. Biz spora olan desteğinizi takdir ediyoruz. Ülkenizde düzenlenen basketbol etkinlikleri oldukça heyecanlı oldu. Desteğinizi almayı umuyoruz. Olimpiyat Elemeleri'ni, Olimpiyatlardan sonra en değerli etkinlik olarak görüyoruz." diye konuştu.

TBF Başkanı Harun Erdenay ise "Başkanımız Kadir Topbaş'ın bize her konuda çok yardımı oldu. Bu süreçte de bize destek vereceğinden şüphemiz yok." diyerek sözlerini noktaladı.

AHMET CÖMERT SPOR SALONU İNCELENDİ

Bu arada FIBA Avrupa Başkan Yardımcısı Cyriel Coomans ve FIBA Avrupa Sportif Direktörü Kosta Illiev, elemelerde antrenman sahası olarak kullanılması düşünülen Ahmet Cömert Spor Salonu'nu TBF Pazarlama Yönetmeni Koray Erdemir ile birlikte gezdi.

FIBA heyeti, Tesis Amiri Pınar Saraç'tan salon hakkında bilgiler aldı. Ayrıca heyet parke zemini ve soyunma odalarına da incelemelerde bulundu.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nin ev sahipleri, yapılacak değerlendirmelerin ardından 19 Ocak 2016'da düzenlenecek FIBA Yönetim Kurulu toplantısında belirlenecek. Eleme grupları kura çekimi ise 26 Ocak 2016'da gerçekleştirilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadir Topbaş, FIBA Heyeti'ni ağırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER