Kamboçya Başbakanı: Doktorumun tavsiyesi üzerine Singapur'da tedavi oluyorum


Kamboçya'da sağlık hizmetleri eleştirilirken Başbakan Hun Sen'in Singapur'da sağlık taraması yaptırması konu üzerindeki tartışmayı alevlendirdi. Sosyal medya aracılığıyla rutin sağlık kontrolü için gittiği seyahatini savunan açıklamalarda bulunan Hun Sen, Kamboçyalı doktorlarının tavsiyesi üzerine Singapur'a gittiğini söyledi.

Kamboçya'da bir yerel gazetenin Kımer-Amerikan doktor ve işadamı olan Quach Mengly ile yaptığı röportajı sonrası ülkedeki sağlık hizmetleri tartışması alevlendi. Kamboçya sağlık yetkililerini eleştiren Mengly röportajında, ülkede paranın insanların hayat ve sağlıklarından daha değerli olduğu açıklamıştı. Mengly'nin yorumları sosyal medyada çok sayıdaki takipçisi tarafından övgü aldı. Ancak Kamboçya'daki sağlık sektörünü ve Sağlık Bakanlığı'nı hedef aldığı gerekçesiyle Kamboçya Sağlık Uzmanları Komitesi, Kımer-Amerikan doktordan özür ve savunma beklediklerini açıkladı.

Halihazırdaki sağlık tartışmalarının yanında Başbakan Hun Sen'in Singapur'da tedavi olması da ülkede eleştiri konusu oldu. Bunun üzerine doktorlarının tavsiyesiyle Singapur'a gittiğini belirten Kamboçya Başbakanı Facebook sayfasından şu açıklamada bulundu: "Singapur'da sağlık taraması olmam Kamboçyalı doktorlara güvenmiyorum anlamına gelmez. Ülkemin doktorları tarafından sağlık tedavisi görüyorum; ancak ülkede gerekli sağlık ekipmanın olmaması üzerine doktorlarımın tavsiyesi üzerine yurtdışına çıktım."

Öte yandan Sağlık Uzmanları Komitesi'nin "Yoksul vatandaşlar devlet politikasına göre devlet hastahanelerinde ücretsiz sağlık imkanlarından faydalanabilir." şeklindeki basın açıklaması sonrası, halkın Sağlık Bakanlığı'ndan konu ile ilgili bir açıklama beklediği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kamboçya Başbakanı: Doktorumun tavsiyesi üzerine Singapur'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER