Kaptan Kartal: Suriye'de kiminle savaşacaksınız?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türkiye'nin Suriye'ye gireceği iddiaları üzerine önemli açıklamalar yaptı.

Kaptan Kartal: Suriye'de kiminle savaşacaksınız?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türkiye'nin Suriye'ye gireceği iddiaları üzerine önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin Suriye'ye girmeyi asla denememesi gerektiğini belirten Kaptan Kartal, "Türkiye için en uygun olanın Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve Suriye'deki terör yapılanmalarının bitirilmesidir" ifadelerini kullandı.

"SURİYE'DE KİMİNLE SAVAŞACAKSINIZ?"

Son günlerde Türkiye savaşa giriyor söylentilerine inanmak istemiyoruz. Düne kadar 'analar ağlamasın' diyerek saçma sapan bir Çözüm Süreci ile neredeyse PKK'nın meşrulaşmasını sağlayanlar bugün savaş tamtamları çalıyor.

Ülkemize 3-4 milyon Suriyeli giriş yapmışken Suriye'ye girip kiminle savaşacaksınız? Suriye'ye girdiğinizde karşınızda PKK ve PYD yapılanmasını bulacaksınız. İçeride meşrulaştırılan PKK ile dışarı da savaşacağınıza kim inanır, PYD lideri Salih Müslim'i makamlarda kırmızı halı ile karşılayıp PYD ile savaşacağınıza kim inanır, IŞİD ile savaşmayı asla göze alamazlar, ÖSO ile zaten savaşmazsınız dolayısı ile Suriye'ye girince kiminle savaşacaksınız bunun cevabını bekliyoruz.

En son seçenek ise, Suriye'nin kuzeyinden girip PKK, PYD ile birlikte Esad'a karşı savaşabilirsiniz bu da Suriye'nin kuzeyinde PKK ve PYD'ye hediye edilecek bir Kürdistan anlamına gelir ki bunu kabullenmemiz mümkün değildir. 

"TÜRKİYE BU İNTİHARI DENEMEMELİDİR"

ABD girmeye cesaret edemediği Suriye bataklığına Türkiye'yi sokuyor, biz kimsenin ileri kol karakolu değiliz, kimsenin bölgedeki bekçisi değiliz, bizim yapmamız gereken şudur. İçerideki PKK, PYD, IŞİD yapılanmalarını temizleyip daha sonrada Suriye'den gelecek tehditleri bertaraf etmek olmalıdır. İçeriyi temizlemeden Suriye'ye girmek siyasi intihar olur,6-7-8 Ekim olaylarında neler yaşandığını hep birlikte yaşadık ve gördük, önce iç güvenlik sonra dış güvenlik. Suriye'ye girdiğimiz zaman önümüzde iki seçenek var. İlki PKK, PYD ve IŞİD ile savaşmak ki ülkemizin içini bu yapılardan temizlemeden bunu göze alamazlar, ikincisi PKK ve PYD ile bir olup Esad'a karşı savaşmak bu da Suriye'nin kuzeyinde kendi elimiz ile bir kürdistan kurmak anlamına gelir. Esad ile savaşmayı göze alan bir Türkiye İran ile Rusya ile bütün ilişkilerin kopacağını ve içimizdeki acem uşaklarının da neler yapabileceğini gözden geçirmelidir. Kısacası Türkiye bu intiharı asla denememelidir. Bizim için en uygun olanı Suriye'nin Toprak bütünlüğünün korunması ve orada ki terör yapılanmalarının bitirilmesidir.

<< Önceki Haber Kaptan Kartal: Suriye'de kiminle savaşacaksınız? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER