Meteoroloji'den uyarı!

Yurdu etkisi altına alan kar yağışının artarak devam etmesi bekleniyor. İstanbul'da ise cumartesi gününe kadar kar görünüyor.

Meteoroloji'den uyarı!

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre tüm yurtta etkisini artıran soğuk hava ve kar yağışı İstanbul'da aralıklarla cumartesi gününe kadar devam edecek. Yer yer sıfırın altına düşecek sıcaklıkların İstanbul'da çarşamba günü nispeten artacağı ancak tekrar düşerek cumartesi gününe kadar süreceği tahmin ediliyor.

Bugün kar yağışı devam edecek ve hava sıcaklığı -1'e kadar düşecek. Yurt genelinde ise salı günü Doğu Anadolu'nun büyük kesiminde kar yağışı bekleniyor ve sıcaklıklar sıfırın altında seyredecek.

Çarşamba ise İstanbul'da güneşli bir gün beklenirken Doğu Anadolu'nun büyük bir kısmı hariç Orta Anadolu'dan Ege'ye kadar Güneşli bir hava gerçekleşecek. Gün içindeki sıcaklık dereceleri Ege Bölgesi'nde 7 santigrat dereceye kadar yükselecek gece ise İç Anadolu'da sıcaklıklar sıfırın altına düşeceği için don tehlikesi mevcut.

Perşembe günü İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor. Gece sıcaklık 2 santigrat dereceye kadar düşecek. Orta Aradolu'dan başlamak üzere yurdun batısına kadar kar yağışı beklenirken Doğu Anadolu'da kar yağışının yerini bu kez güneşli bir hava alıyor. Kar yağışı Orta Anadolu'da bugün de devam ederken Eskişehir'de -7 derece, Bilecik'te ise -10 derece soğuk hava bekleniyor.

Cuma günü kar yağışlı hava bütün yurtta etkisini sürdürmeye devam ediyor. İstanbul'da kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Karadeniz'in batısında karla karışık yağmur bekleniyor. Güneydoğu'da hava açık ve güneşli olacak.

Cumartesi Ege'deki kar yağışının yerine parçalı bulutlu bir hava gelecek. İstanbul'da yine zaman zaman kar yağışı bekliyor. Sıcaklıklar bir kaç derece değişiklike Orta Anadolu ve Doğu Anadolu'da sıfırın altında gerçekleşecek. İstanbul'da ise 0 derece olacak.

21 il için kritik uyarı!

Meteoroloji'nin yaptığı son hava durumu tahmininde kuvvetli kar yağışı uyarısı yer alıyor. Uyarı verilen iller şunlar;  Zonguldak, Sakarya, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu, Karabük, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Ağrı ile Batman ve Siirt.
<< Önceki Haber Meteoroloji'den uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER