Kar yağışı, Van'da 900 köy yolunu ulaşıma kapattı

Kar yağışı, Van'da 900 köy yolunu ulaşıma kapattı

Van'da aralıklarla iki gündür yağan kar yağışı nedeniyle şehirde bulunan yaklaşık 900 mahalle ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. İl genelinde yol açma çalışması yapan belediye ekipleri, gece boyunca 126 köy minibüsü veya sivil binek araç ile 30 hasta nakil aracının tahliyesine yardımcı oldu.

Van'da önceki gün başlayan kar yağışı, yaklaşık 900 mahalle ve mezranın yolunun kapanmasına neden oldu. Kar yağışının yüksek kesimlerde bir metreyi aştığı şehirde, Van Büyükşehir Belediyesi 6 bin kilometrelik yol ağında çalışma yaptı. Gece boyunca yaşanan aşırı yağış, buzlanma ve mahsur kalan araçların kurtarılması için tüm belediye ekipleri seferber oldu. İl merkezinde ise ana arterlerde sabaha kadar yüzlerce kişi kar temizleme çalışmasına katıldı. Dün gün boyunca toplam 78 öğrenci ve içerisinde öğretmenlerin olduğu servisler, 126 köy minibüsü veya sivil binek araç ve 30 hasta nakil aracının tahliyesine yardımcı olundu.

Yolda kalan araçlar halatlarla çekilirken, ambulanslar için gece boyunca yol açma çalışmaları yapıldı. Özellikle yüksek kesimlerde bulunan mezra ve köy yollarının açılması için karla amansız şekilde mücadele eden ekipler, oldukça zor saatler geçirdi. Karla birlikte tipinin de bastırdığı gecede bir çok belediye ekibi de yüksek kesimlerde mahsur kaldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kar yağışı, Van'da 900 köy yolunu ulaşıma kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER