'Karaduvar'a ayrılan 35 milyonluk ödenekle ilgili adım atılmış değil'

'Karaduvar'a ayrılan 35 milyonluk ödenekle ilgili adım atılmış değil'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçiminin büyük bir bölümünü balıkçılıkla sağlayan Karaduvar mahallesi için devlet tarafından ayrılan 35 milyonluk ödenekle ilgili 9 ay geçmesine rağmen bir adım atılmadığını belirtti.

Mersin'de 2015-2016 balık avı sezonu Karaduvar mahallesinde gerçekleşen törenle açıldı. Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada, 321 kilometrelik sahil şeridine sahip bir kent olan Mersin'in denizden yeterince faydalanmadığına dikkat çekti.

Toplamda tutulan balığın çok da yeterli olmadığını anlatan Kocamaz, "Bu konuda elbette devletimizin bir miktar desteği var, katkısı var ama böylesine zor ve meşakkatli bir hizmeti gerçekleştiren balıkçı kardeşlerimizin dertlerine çare olabilecek noktada değil." diye konuştu. Karaduvar mahallesinin Mersin'in balıkçılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğu vurgusunu yapan Kocamaz, burada balıkçılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşların tuttukları balık oranının küçümsenmeyecek kadar büyük olduğunu ifade etti.

35 MİLYON ÖDENEK NE OLDU?

2015 yılı içerisinde Karaduvar'a devlet tarafından 35 milyonluk bir ödeneğin de ayrıldığının altını çizen Kocamaz, "Bu ödeneğin içerisinde de soğuk hava deposu, balık hali ve çekek projeleri hayata geçirilecekti. Ama her ne hikmetse yılın 9. ayına geldiğimiz halde bu konuyla ilgili henüz bir adım atılabilmiş değil. Ben buradan etkili, yetkili bu konuyla bir şekilde bağlantısı olan tüm bürokratları ve devleti yönetenleri göreve davet ediyorum. Yapılacak olan yatırımların hayata geçirilmesi, balıkçı esnafımızın biraz daha rahat nefes alması, ürettiği ürünü en iyi şekilde değerlendirmesi sağlanmalı. İnşallah bir an evvel bu projeler hayata geçirilebilir." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Karaduvar mahallesiyle ilgili ciddi çalışmalarının olacağını belirten Başkan Kocamaz, hazırlanmakta olan projeler hayata geçirildiğinde Karaduvar'ın hayat bulacağını ifade etti. Başkan Kocamaz, "Karaduvar insanının bugüne kadar hasret kaldığı hizmetlerin de hayata geçirilmesiyle burası bir cazibe merkezi haline dönüştürülecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz konuşmacılara günün anısına hediye verdi.
Temsili olarak gerçekleştirilen ilk balık mezadının ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ve balık ağının denize atılmasıyla tören sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Karaduvar'a ayrılan 35 milyonluk ödenekle ilgili adım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER