Karaman Başsavcılığı Ensar Vakfı'nı akladı!

Ensar Vakfı ve KAİMDER öğrenci yurtlarında yaşanan tecavüz sonrası Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık Ensar Vakfı ile KAİMDER için kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti.

samanyoluhaber.com

Ensar Vakfı yurtlarında tecavüzü böyle sıfırladılar!

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Ensar Vakfı ve KAİMDER öğrenci yurtlarında yaşanan tecavüz sonrası yaptığı soruşturmayı tamamladı. Karaman Başsavcılığı 2016/2308 soruşturma nolu dosyada Ensar Vakfı ve KAİMDER için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 2016’ya 2878 sayılı kararda Başsavcılık,  Vali Murat Koca ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu için de dava açılmasına gerek olmadığına hükmetti. Vali Murat Koca’nın dosyası yasa gereği soruşturma yetkisi olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.



İFADELER BİRBİRİNİN AYNISI

Gazeteport'ta yer alan habere göre Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı ailelerin ifadelerine dayanarak Vali, İl Milli Eğitim Müdürü, Ensar Vakfı ve KAİMDER için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi ama bir aile şikayetçiydi. O ailenin ifadesi şöyle;

Çocuğu tecavüze uğrayan aile Ensar Vakfı, KAİMDER yöneticileri, Vali Murat Koca, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nin tecavüzlerde ihmali olduğunu ve bu yüzden dava açılmasını istedi. Ancak savcılık bunun yerine diğer ailelelerin ifadelerini dikkate aldı. Bu ifadelerde dikkat çeken ise birbirinin aynı ifadeler olmasıydı.

Ailelerin ifadelerinde dikkat çeken bir diğer unsur da Ensar Vakfı, KAİMDER ile birlikte Vali ve Milli Eğitim Müdüründen de şikayetçi olmadığını söylemeleri oldu.

Şikayetçi olmayan ailelerin aynı ifadeyi vermeleri dikkat çekiciydi ama Ensar Vakfı ve Kaimder’i övmeleri kuşkuları artırdı.

Bütün delil ve belgelere rağmen savcılık ENSAR Vakfı ve KAİMDER için kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti. KAİMDER, Ensar Vakfı, Kamu Görevlileri ” görevi kötüye kullanmak, Çocuğun nitelikli istismarı suçunu bildirmeme, vakıflar kanununa aykırılık, dernekler kanununa aykırılık, Türk Medeni Kanununa aykırılık” suçlarından aklanmış oldular.
<< Önceki Haber Karaman Başsavcılığı Ensar Vakfı'nı akladı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER