Kars'ta tipiye yakalanan 8 çobandan biri hayatını kaybetti


Doğu'da kışın birden bastırmasıyla Ardahan'ın Göle ilçesinden Iğdır'a koyun götüren 8 çoban, 4 bin koyunla birlikte tipiye yakalandı. Önceki gecede Kars merkeze bağlı Boğatepe köyünde bir çoban donarak hayatını kaybetti.

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü'nden (AFAD) yapılan açıklamada, kuruma gelen ihbarda Boğatepe mevkinde tipi sebebiyle yolun kapandığı ve araçlarında mahsur kalan vatandaşlar olduğunun kaydedildi. İhbarın ardından arama ve kurtarma ekibi olay bölgesine intikal ettiğini belirtilen AFAD yetkilileri, "Karyolaları bölge müdürlüğü ekiplerince kapalı yolların açılmasının ardından araçlarında mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşarak gerekli müdahaleler yapılmıştır." denildi.

Ayrıca aynı bölgede yer alan Gölbaşı mevkisinde de 4 bine yakın koyun sürüsü ile 8 çobanın tipide mahsur kaldığı bilgisinin AFAD müdürülüğüne ulaştığı kaydedilen açıklamada, "Zaman zaman görüş mesafesinin sıfıra düştüğü yoğun kar ve tipide arama çalışmalarında ilk olarak 3 çobana ulaşmış, devam eden arama ve kurtarma faaliyetlerine 1 araç ve 4 personelle destek ekip çıkarılmış, kayıp çobanlardan 3 üne daha saat 16.00 civarında ulaşılmış çobanlardan 2 sinin durumunun ciddi olduğu ve donma tehlikesin nedeniyle hastaneye kaldırılmış, bir çobanın ise kendi imkanlarıyla kurtulduğu bilgisine ulaşılmıştır. 20.15 itibariyle kayıp olduğu bildirilen son çobana, yapılan tüm çalışmalara rağmen ulaşılamamış, vatandaşın bölge köylerinden birisine sığındığı bilgisine de ulaşılamamıştır. Ayrıca donma üzere olan koyunlar bölgede bulunan ahırlara alınmıştır. Etkin kar yağışı ve tipi sebebiyle arama kurtarma çalışmalarına ara verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

1 ÇOBANIN CESEDİNE ULAŞILDI

Ertesi gün sabah erken saatlerde tekrar başlatılan aramalar neticesinde diğer çoban Hüseyin Şenol'un (46) donmuş cansız bedenine köylüler ve çobanlar tarafından ulaşıldığı kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kars'ta tipiye yakalanan 8 çobandan biri hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER