Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı

Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı

Adana Oto Tamirciler Esnaf Odası ile Adana Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası tarafından yaptırılan Yüreğir Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli törenle atıldı.

Temel atma töreni, Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ve çok sayıda esnaf odası başkanı ile sitede yer alan oto tamirci, madeni sanatkar, oto elektrikçi ve oto kaportacı esnafının da katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende açılış konuşmasını yapan Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Seyhan Sanayi Sitesi Başkanı Muhittin Doğan, şunları kaydetti: "İlk etapta tamamlanacak projede, 90 bin metrekare arsamıza 420 işyeri yapılacak ve 2017 yılı mayıs ayında hak sahiplerine teslim edilecek. Esnaf ve sanatkarlarımız için site çalışmasını Seyhan'da başlattık, Yüreğir'de devam ediyoruz. Bu siteleri yaparak, esnaf ve sanatkarlarımızın mahalle ve sokak aralarında, kötü şartlarda çalışmaktan kurtarmayı amaçladık. İnşallah, yeni sitemizde esnafımız çok daha temiz ve sağlıklı koşullarda, kendilerine yakışır ortamda çalışmalarını sürdürecek."

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Seyhan'da başkan olsa da, kendisinin de Yüreğir'in çocuğu olduğunu, böyle bir sitenin yapımından mutluluk duyduğunu ifade etti. "Bir yerde ekmek, aş, iş yoksa orada huzur da demokrasi de yoktur." diyen Karalar, şehri yaşanabilir hale getirmek için sitelere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu da ülkenin son aylarda yaşadığı terör olayları nedeniyle moral verici çalışmalara önem verilmesini isterken, "Bu ülkede taş üstüne taş koyanlara minnettarız. Devletin elbette bu işlere ön ayak olması lazım. Ama demokratik ülkede, özellikle kooperatifçilik kanalıyla bu işlere başlamak ve devletin bu işlere var gücüyle destek olması gerekir diye düşünüyorum." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak sitenin temeline ilk harcı döktü.
CİHAN
<< Önceki Haber Karşıyaka Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER