Kar düşmeden kış lastiğinizi taktırın


Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Erzurum'da hava sıcaklıklarının gece 5 dereceye kadar düşmesi üzerine, otomobil sürücülerin kışlık lastiklerini bir an önce değiştirmeleri istendi. Karahanlar Lastik Genel Müdürü Ertuğrul Karahan sürücüleri kar düşmeden kış lastiklerini bir an önce taktırmaları uyarısında bulunarak, "Sürücüler kar yağışını beklemeden kış lastiklerini taktırmalı." dedi.

Kış kapıya dayandı. Havalar soğudu. Termometreler gece saatlerinde Erzurum ve bölge illerinde hava sıcaklığı 5 derece olarak göstermeye başladı. Can ve mal güvenliği için hava sıcaklıklarının 7 dereceye düşmesiyle birlikte kışlık lastiklerin takılması gerekiyor. Güvenli ve yüksek performanslı yolculuklar için kışlık lastik takılmasının gerekliğine dikkat çeken Ertuğrul Karahan, "Hava sıcaklıklarının 7 dereceye düşmesiyle kış lastiği kullanımı zaruri. Çünkü kış lastikleri kuru asfaltta, kar ve buzlu zeminde aracın yola tutunmasını artırmakta." dedi. Kış lastiğinin kar lastiği olarak algılandığının ve bunun da yanlış olduğuna işaret eden Karahan, "Kış lastiği kar lastiği değildir. Maalesef otomobil sürücülerinin çoğu kar düşmeden kış lastiği takmıyor. Kar yağınca yazlık lastikle şehiriçi veya şehirlerarası trafiğe çıkan sürücülerin çoğu ölümlü, yaralamalı veya maddi hasarlı kazalara karışıyor." diye konuştu.

ÇİN MALLARINDAN UZAK DURUN

Kış lastiği alacak vatandaşların ucuz ve kalitesiz Çin malı ürünlerden uzak durmasının kendi can ve mal güvenlikleri için faydalı olduğuna da vurgu yapan Karahan, "Kış lastiği seçiminde marka ürünler tercih edilmeli. Özellikle kış mevsiminin sert ve uzun geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde sürücüler kalitesiz ve 'silica' oranı düşük Çin malı otomobil lastiklerinden uzak durmalı. Sürücüler üzerinde 'M+S' ve 'silica' yazılı lastikleri tercih etmeli." önerisinde bulundu.

Ertuğrul Karahan ayrıca ülke genelinde kış lastiği takma zorunluluğunun, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsadığını da hatırlatarak, "Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunlu tutuluyor. Yönetmeliğe göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine 1 Aralıktan itibaren izin verilmiyor. Kış lastiği takmayanlara ise ağır para cezası yazılıyor." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kar düşmeden kış lastiğinizi taktırın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER