Kayışoğlu: Ruhsatsız yapılara elektrik ve su vaadiniz ne oldu?


CHP Bursa Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, hükümetin ruhsatsız evlere elektrik ve su verme vaadini yerine getirmesini istedi.

Enerji Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken, elektrik ve susuz yaşayan yüz binlerce ailenin beklentisini Meclis'e taşıyan Altaca Kayışoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak'a, AK Parti'nin 1 Kasım seçim vaatleri arasında ruhsatsız yapılara elektrik ve su bağlanması konusunda söz verdiğini hatırlattı. Altaca Kayışoğlu, "Bugün hükümetin göreve başlamasının tam 100. günü. Yüz gün içinde yapılacak vaatlere baktım, verilen vaatlerle yapılanlar arasında fark olduğunu görüyoruz. Karneniz bu nedenle zayıf gözüküyor. Bu yüz günde yapacaklarınız arasında ruhsatsız yapılara elektrik ve su bağlanması da vardı. Özellikle Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bu durumda olan çok sayıda insan var. Örneğin Şirinevler mahallesinde 40 bin ailenin bu devirde suyu ve elektriği yok. O mahallelerde dolaşırken elektrik telleriyle su borularının gökyüzünü örümcek ağı gibi kapladığını görürsünüz. Bu sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz. Yüz binlerce aile sizden haber bekliyor." diye konuştu.

Türkiye'nin sanayiyle anılan birçok kentinin Anadolu'dan gelen göçlere hazırlıksız yakalandığını vurgulayan Altaca Kayışoğlu, yerel yönetimlerin ucuz konut ve arsa üretme noktasında ağır kaldığını, bu nedenle de Bursa gibi kentlerin çarpık yapılaşma kurbanı olduğunu, yaşanan bu soruna çözüm olarak ruhsatsız konuklara elektrik ve su bağlanmamasının günümüz koşullarında kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kayışoğlu: Ruhsatsız yapılara elektrik ve su vaadiniz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER