Kayseri'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu

Kayseri'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu

KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri'de erozyon önleme bölgesine 2 bin fidan dikildi. Törende 3 bin çam fidanı da dağıtıldı.

Gönül elçileri projesi kapsamında Belsin Yılanlı Dağı eteklerinde 'Bereket Hatıra Ormanı' oluşturuldu. Fidan dikim için Vali Orhan Düzgün'ün de katıldığı bir tören düzenlendi. Törende konuşan Düzgün, Kayseri'yi yeşillendirmek ve ağaç sayısını arttırmak için her çalışmayı yaptıklarını söyledi. Kentin doğal güzellikler ve kültür miras açısından çok zengin olduğunu belirten Düzgün, "İlimizdeki orman varlığının arttırılması açısından da son yıllarda önemli çalışmalar yapılıyor. Erciyes'in etekleri başta olmak üzere bütün ilçelerimizde başlatılan ağaçlandırma kampanyaları devam ediyor. Kestane, kiraz gibi meyveli ağaçların dikilmesi de teşvik ediliyor." dedi.
3 yılda 15 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Düzgün, şunları ifade etti: "2015 senesinde 5 milyon, 2016 yılında da 6 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. İl genelinde 2014 yılından bu tarafa 3 yılda toplam 15 milyon fidan dikmeyi planlıyoruz. Bu da Kayseri'deki orman alanlarının arttırılması bakımından önemli bir katkı olacak."

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara da, erozyonun durdurulması amacıyla bu bölgede ağaçlandırma çalışması başlatıldığını ve 2 bin 240 dekar alana toplam 83 bin 550 fidan dikileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Vali Düzgün, kendi adına hazırlanan çam fidanını toprakla buluşturdu. Öğrenciler de önceden hazırlanan çukurlara fidan dikti. Etkinlik kapsamında 2 bin fidan toprakla buluşturuldu. Daha sonra törene katılan öğrenci ve vatandaşlara 3 bin çam fidanı dağıtıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER