Kayseri'de, Çin'in Doğu Türkistan politikası kınandı


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi, Çin'in Doğu Türkistan halkına kötü muamelesini kınama amaçlı basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan açıklamaya Doğu Türkistanlılar Derneği mensupları da katıldı. Dernek adına açıklamalarda bulunan avukat Baki Coşkun, "Ramazan ayının manevi havasında oruçlu olduğumuz, kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz bu günlerde Doğu Türkistan'ı kana bulayan bir katliam yaşanmaktadır. Doğu Türkistanlı Müslümanlara karşı aralıksız bir zulüm, baskı uygulanmakta; ata yurdumuzda camiler kapanmakta, oruç tutanlar ölümle cezalandırılmakta, bayramlar yasaklanmakta, nüfus yapısıyla oynanarak kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar tüyler ürpertici bir şekilde soykırım yapılmaktadır. Irkçı, faşist, işgalci Çin yönetimi evrensel insan hakları, çocuk hakları, vatandaşlık hakları gibi birçok temel hak ve özgürlükleri hiçe sayarak dünyanın gözü önünde bu vahşeti işleme cüretini göstermektedir." dedi.

"Yıllardır süren bu zulüm karşısında yine Müslümanlar sessiz, aciz ve biçare halde beklemekte adeta zulme rıza göstermektedirler." diyen Coşkun, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Müslüman ülke yöneticilerinin ağzını bıçak açmamakta, emperyalist, Siyonist, komünist güçlerin tahakkümü altında inleyen kardeşlerimize yapılan soykırımı durdurmak bir kenara yürekli bir açıklama yapmaya bile cesaret gösterememektedirler. Türkiye Cumhuriyeti olarak ata yurdumuzdaki kardeşlerimize sahip çıkılmamakta Çin zulmüne karşı hiçbir yaptırım dahi konuşulmamaktadır. Peygambere hakaret karikatürü çizenler için zalimlerle kol kola Paris meydanlarında şirinler rolüne soyunanlar nedense konu Müslüman kardeşlerimiz olunca sadece kısık sesle zulmü kınamaktadırlar. Tek gündemi hükümet gitsin olan muhalefet partileri en küçük olayda sokakları mesken tutarken Doğu Türkistan adına bir açıklama dahi yapamamaları vicdanları sızlatmaktadır. Kobani'yi bahane ederek ülkemizi kan gölüne çevirenler bırakın zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimiz lehine bir açıklama yapmayı zalim Çin yönetimine ziyaretler yaparak arsızca bu soykırıma karşı üç maymunu oynamaktadırlar. Miting meydanlarında mazlumlardan yana olduğunu iddia eden Ey yöneticiler neredesiniz? Neden sessizliğe gömüldünüz? Ata yurdunuzu ne çabuk unuttunuz? Irkçı emperyalizm zulmüne Arakan'da, Suriye'de, Mısır'da ve birçok mazlum ülkede devam etmektedir. Bugün Doğu Türkistan'da Arakan'da olup bitenler, Yalta Konferansıyla temelleri atılan ve Birleşmiş Milletler'in şemsiyesi altında ikame dilen Yeni Dünya Düzeninin insanlığa tek getirisinin kanla sulanan kaos ortamı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'de, Çin'in Doğu Türkistan politikası kınandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER