Kayyum atanmasına skandal gerekçe hazırlamıştı

Koza İpek Holding'in yönetimine kayyum atanmasına gerekçe gösterilen skandal bilirkişi raporunu hazırlayan Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü AKP'li Prof. Şafak Ertan Çomaklı'nın Twitter'da Hizmet Hareketi'yle Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'e küfür ve hakaretler ettiği ortaya çıktı.

Kayyum atanmasına skandal gerekçe hazırlamıştı

22 Ağustos akşamı Şafak Çomaklı, Twitter hesabından Bülent Keneş'e “Tasmalı köpekler, beyninize az oksijen gitse iyi olur ama tasmadan nefes almıyorsunuz” diye şok bir tweet attı. Hakaret içerikli tweet'inin büyük tepki alması üzerine Çomaklı, üslubunu daha da çirkinleştirdi. Hızını alamayan Çomaklı, diğer tweet'inde aynen şu ifadeleri kullandı: “İyi de vatan hainine o... çocuğu denir illa sigara içmesi mi gerek himmet diye haraç kesen çek senetçilere sülük denir.” Ağır ifadelerle dolu 16 tweet atan Çomaklı'nın bu tavrı üzerine bazı Twitter kullanıcıları söz konusu tweet'lerin küfür ve hakaret içerikli olduğunu belirterek Çomaklı'ya ceza ve tazminat davası açılması gerektiğini söyledi. Avukat Ömer Fatih Başer adlı Twitter kullanıcısı, “Buradaki gariplere yeter gücünüz değil mi, neyse capsleri aldım merak etmeyin, hukuk önünde hesap vereceksiniz. Bu hakaretleri için hem ceza hem tazminat davası açılacaktır kendisine, adı sanı bilinmeyen trollere özenmiş belli.” ifadelerini kullandı.  Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de Çomaklı'nın hakaret içerikli tweet'lerini toplayıp ‘Yahu bir içeri tıktıkları, görevden aldıkları emniyet amirlerinin, akademi hocalarının kalitesine bakın, bir de şuna!' başlığıyla tweet olarak attı. Çomaklı, daha sonraki günlerde Twitter hesabını korumaya aldı ve tweet'lerini gizledi.

Aile boyu AKP sempatizanı

Zaman, Çomaklı'nın AKP ile olan ilişkisini önceki gün gündeme getirmişti. Erzurumlu aile fertlerinin neredeyse tamamı AKP'de aktif siyaset yapan Çomaklı'nın YouTube'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ait videoları beğendiği görülüyor. Çomaklı, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını engelleme çabaları çerçevesinde Emniyet'te yürütülen tasfiye operasyonuyla hükümet tarafından Ankara'ya getirildi.  Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi'ne ataması yapıldı. Polis Akademisi Başkanlığı Adli Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü'ne getirildi. Profesörlüğü de burada aldı. Çomaklı'nın, hemşehrisi eski İçişleri Bakanı Ala tarafından seçildiği belirtiliyor. Yine Efkan Ala'nın Fethullah Gülen Hocafendi'yle ilgili yakışıksız sözleri sarf ettiği “Ağababalarını yenmiştik, kimsin sen?” videosunu da beğenmiş. 2014 Mayıs ayında Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde o dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'la Metin Feyzioğlu'nun yaşadığı tartışmayla ilgili Yeni Şafak Gazetesi'nin Facebook adresinde yayınlanan haberin altındaki yorumlarda Şafak Çomaklı'nın ‘Uzun adam millet seninle' şeklindeki yorumu dikkat çekti. Çomaklı'nın özgeçmişinde 2012'de AKP'li Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in danışmanlığını yaptığı da yazıyor. Annesi Zekiye Çomaklı ise Erzurum'un tanınmış simalarından. 7 Haziran seçimlerinde AKP'den Erzurum aday adayı olmuştu. Çomaklı'nın çok sayıda akrabası Erzurum il ve ilçelerinde AKP'de siyaset yapıyor.




Kaynak: Zaman
<< Önceki Haber Kayyum atanmasına skandal gerekçe hazırlamıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER