Kazada ölen Fehmi Demir için HAK-PAR önünde tören yapıldı

Kazada ölen Fehmi Demir için HAK-PAR önünde tören yapıldı

Mersin'de geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybeden Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir için parti binasının önünde tören düzenlendi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir için Mithatpaşa Caddesi'nde parti binası önünde tören düzenlendi. Demir'in cenazesi araçtan indirilerek parti binasının önünde kurulan platforma konuldu. Cenaze törenine, eski HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, oğulları Yılmaz ve Burak Demir, eşi Gülsüm Demir, akrabaları, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve partililer katıldı. Demir'in tabutuna partinin bayrağı sarıldı. HAK-PAR Genel Merkezi'ne Demir'in hayatını kaybetmesinden dolayı siyah bayrak asıldı. Sevenleri, Demir'in fotoğrafını yakalarına taktı. Demir'in yakınları tabutunun başında uzun süre göz yaşı döktü. Törende Demir'in hayatından bazı bilgiler Türkçe ve Kürtçe olarak paylaşıldı.

Törende konuşan, eski HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay deneyimli bir siyasetçiyi kaybettiklerini ve acılarının büyük olduğunu söyledi. Burkay, "Genel Başkanlık yaptığım iki yıl beraber çalıştık. Beklenmedik bir şekilde onu kaybettik. Daha önce de trafik kazalarında birçok kişiyi kaybettik. Bunların her birisi bizde bir yara bıraktı. Metin olmak zorundayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, acılı ailenin yanına giderek sabır diledi. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demirtaş, Demir'in trafik kazasında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesi başta olmak üzere HAK-PAR camiasına sabır diliyorum. Tabi ki trafik kazası Allah'ın emri ama bu şekilde Sayın Genel Başkan'ın, bir devrimci kişiliğin zamansız aramızdan ayrılması hepimizi derinden üzmüştür. Hem HAK-PAR'ın hem Fehmi Demir'in sürdürdüğü mücadele Kürt halkı başta olmak üzere halklarımızın özgürlüğüne, demokrasinin güçlenmesine katkı sunmuştur. 12 Eylül öncesi bütün zulümlere rağmen mücadelesinden geri adım atmamış bir mücadele insanını yitirmiş olmak hepimiz açısından büyük bir kayıptır." ifadelerini kullandı.

KONYA'DA DEFNEDİLECEK

Demir'in cenazesi Konya Cihanbeyli'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Yeniceoba mezarlığına defnedilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kazada ölen Fehmi Demir için HAK-PAR önünde tören yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER