Kerküklü ustaların ürettiği zırhlı araçlar göz dolduruyor(Özel)


Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde artan şiddet olayları ve terörle mücadele için yerli ustalar tarafından geliştirilen zırhlı araçlar göz dolduruyor. "Pirot" ismi verilen araçlardan ayda sadece bir tane üretebiliyor.

Şiddet olaylarının eksilmediği Kerkük şehrinde, patlamalara karşı içindeki personeli koruyacak şekilde içi ve dışı değiştirilen araçlar, güvenlik güçlerinin vazgeçilmezi haline geldi.

Personel taşıma ve şehirdeki yetkililerin güvenli seyahat etmeleri için tasarlanan zırhlı araç, zor arazi şartlarında da çok başarılı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan üretici firma sahibi Dılir Pirot, üretilen zırhlı araçların kurşun geçirmediğini belirtti. En kaliteli malzemeleri kullandıklarını söyleyen Pirot, "Yaklaşık 5 tondan oluşan zırhlı bir aracı, kalınlığı 6 milim olan malzemeden yapıyoruz. Yaptığımız yerli zırhlı araçlar, yurt dışındaki emsalleri ile aynı kalitede ve yarı fiyatına daha ucuza geliyor. "dedi.

İçinde klimasının olduğu araçların seri üretimi konusunda Irak hükümetinden destek beklediklerini söyleyen Pirot, ayda bir tane üretebildikleri, artık seri duruma geçmek istediklerini aktardı.

Daha önce pikap türü araç yaptıklarını söyleyen Pirot, "ABD ve Bağdat'tan talep gelmişti. Üretiğimiz araçlardan memnun kaldılar. Biz de şimdi zırhlı Pirot'u ürettik. Destek olurlarsa üretim kapasitemizi arttırırız." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kerküklü ustaların ürettiği zırhlı araçlar göz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER