Kılıçdaroğlu: AK Parti 13 yılda 12 kez eğitim politikasını değiştirdi


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıllık AK Parti iktidarının eğitim politikalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Gençlerin bütün hayatı test çözmekle geçiyor. Bu eğitim sistemiyle olmaz. Eğitim sistemin faturasını kim çekiyor? Yine bizim gençlerimiz. 13 yılda 12 kez eğitim politikasını değiştirdiler. Bunun adı da milli oluyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Türk'te Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. Partisinin seçim beyannamesi ile ilgili bilgiler veren Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında gençlere yöneleceklerini anlattı. Üniversite öğrencilerinin yurt sorununu bir yıl içerisinde çözeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye nüfusunun yarısı genç. Dolayısıyla sorunu en çok hisseden onlar. Bir şekilde onların yaşadıklarını onlara duyurmamız lazım. Gençler siyasetçileri şöyle görür: Bunlar hep konuşur ama bizim sorunlarımızla ilgilenmezler. Bizde söz verdik. Bildirgemizi gençlere adadık. Bir yıl içerisinde üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözeceğiz. TOKİ'ye söyleyeceğiz kardeşim sen konut işini bırak. Yani bir yılda yurt işini çözeceğiz. Bu çocuklar üniversiteyi kazandığında anne ve babalı 'acaba bu çocuklar nerede kalacak? diye bir kaygıya kapılmayacaklar. Her 4 üniversite öğrencisinden bir işsiz. Aslında işsizlik ülkenin en derin travmalarından biri. İşsizlik paranın bir sorunu olmaktan çok bir insan sorunu. Dolayısıyla ona emeğinin karşılığını alabileceği bir iş bulmamız lazım." açıklamasını yaptı.

'GENÇLERİN BÜTÜN HAYATI TEST ÇÖZMEKLE GEÇİYOR'

AK Parti'nin eğitim politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Gençlerin bütün hayatı test çözmekle geçiyor. Bu eğitim sistemiyle olmaz. Eğitim sistemin faturasını kim çekiyor? Yine bizim gençlerimiz. 13 yılda 12 kez eğitim politikasını değiştirdiler. Bunun adı da milli oluyor. Nasıl milli oluyorsa?" diye konuştu.

'RADİKAL GRUPLARIN TÜRKİYE'Yİ KULLANMASINA İZİN VEREMEYİZ'

Hükümetin dış politikayı iç politikaya endeksli yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Dış politika ülkenin çıkarları üzerine inşa edilir. Ama bu hükümetlerin izlediği politika ülkelerin izlediği politika üzerine değil iç politikaya endeksli dış politika yapıldı. Bu cumhuriyet tarihinde hiç olmamıştır. Dış politikada yapılan bir hatayı 78 milyon vatandaş hep beraber öderiz. Ve ödüyoruz zaten. Biz öncelikle cihatçı ve radikalcı grupların Türkiye'yi kullanmasına izin vermeyiz. Dışarıdan Türkiye'ye radikal grupların gelmesini kesinlikle yasaklarız. Sınırda gerekli bütün önlemleri alırız. Daha öncede Suriye ile yapılan dış politikanın yanlış olduğunu söyledim. Ama 'hayır biz doğru yapıyoruz' ve kabul etmediler. Suriye'nin iç işlerine karışmayacağız. Esad'lı veya Esad'sız Suriye'de iç savaşın bitmesi için biz elimizden gelen her türlü katkıyı yapacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: AK Parti 13 yılda 12 kez eğitim politikasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER