Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi'nin etkinliğine katıldı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği "Doğru Dürüst Hizmet Yolunda 7. Gurur Yılı" etkinliğine katıldı.

Buradaki konuşmasında Cumhuriyetin kurucu değerlerine, kurucu ayarlarına yeniden dönmeye ihtiyaç olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Dönmek zorundayız. Haksızlık yapanların yükseldiği değil, ahlaki düzeyi yüksek olanların yükseldiği bir cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz. Eğer cumhuriyet olmasaydı kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyde doğan Kemal Kılıçdaroğlu; ne devlette belli bir makama gelirdi ne siyasette bir yere gelirdi." dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Liyakat sisteminin dibine dinamiti koyduk. Şu siyasetçi yakınım o gelsin. Şu bizim akraba o gelsin. Bunlarla devlet, belediye yönetilmez. Akılla, mantıkla, ilimle, irfanla, bilgiyle, tecrübeyle yönetilir devlet. Onun için çok ama çok çalışmaya ve düşünmeye ihtiyacımız var. Ülke bu hale neden geldi? Hepimizin ortak düşünmeye ihtiyacı var. Düşüneceğiz, çıkışı biliyoruz. Nasıl çıkılacağını da biliyoruz. Cumhuriyetin kurucu değerlerine, ayarlarına döndüğümüzde bütün bu zorlukları aşacağız. Aşmak zorundayız. Sorunları bizi korkutmasın." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi'nin etkinliğine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER