Kim bu arkadaş? Gazeteci mi, mafya üyesi mi?

Sabah'ın ekonomi yazarı Dilek Güngör köşesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) methiye dizmeyenleri hedef tahtasına koyuyor. Güngör'ün bu defa iktisatçılar Mahfi Eğilmez ile Veysel Ulusoy'u hedef aldı. Ulusoy Güngör'e anladığı dilden cevap verdi.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihale rekortmeni işadamlarından Hasan Kalyoncu'ya ait Sabah gazetesi hükümeti eleştiren her kişi ve kurumu hedef alıyor. 

Sabah'ın ekonomi yazarı Dilek Güngör köşesinde AKP'ye methiye dizmeyenleri hedef tahtasına koyuyor. 

TUTUKLATMA İMASINDA BULUNUYOR

Güngör meslektaşlarından işadamlarına, iktisatçılardan siyasetçilere kadar hemen herkese "tutuklatma" imasında bulunarak köşesinden adeta sağa sola parmak sallıyor. 

Sabah'ın ekonomi yazarı Dilek Güngör, "Enflasyonda bir gariplik var." diyen iktisatçıları hedef gösterdi.
 
AKP'nin medyadaki amiral gemisinde olmanın verdiği özgüvenle gazetecilik ilkelerini ayaklar altına alan Güngör bu defa köşesinden Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığı belirten iktisatçılara saldırdı. 

VEYSEL ULUSOY'DAN GÜNGÖR'E: KİM BU ARKADAŞ? MAFYA ÜYESİ Mİ?

İktisatçılar Mahfi Eğilmez ile Veysel Ulusoy'un ismine de zikrederek, "Falanlar filanlar... Hiç mi utanmanız arlanmanız yok?" diyen Güngör'e iktisatçı Ulusoy'un cevabı gecikmedi.  

Ulusoy şahsi Twitter hesabında Güngör'e şu cevabı verdi: "Kim bu arkadaş?  Gazeteci mi, mafya üyesi mi? Tehdit etmiş, hedef göstermiş. Derin ekonomi bilgisiyle de ders vermeyi denemiş. Meydanı boş bulmuş biraz!"

ENFLASYON İTO'YA GÖRE YÜZDE 2,53, TÜİK'E GÖRE YÜZDE 0,86

İktisatçı Mahfi Eğilmez, TÜİK'in enflasyon rakamlarındaki çelişkiye dikkati çekmişti. 

"Ağustos ayında enflasyon TÜFE'de yüzde 0,86 arttı, Yİ-ÜFE'de yüzde 0,59 azaldı." diyen Eğilmez, "İstanbul'da İTO Ücretliler Geçinme Endeksinin (perakende fiyatlar) yüzde 2,53 arttığı Ağustos ayında TÜFE'nin yüzde 0,86 artması oldukça tuhaf." değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Veysel Ulusoy da İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) enflasyon rakamları ile TÜİK'in verisi arasındaki çelişkiye dikkat çekmişti: "Gıda enflasyonu. İTO: Yüzde 5,50. TÜİK: Yüzde 0,77. Açıklama Gerek!" ifadelerini kullanmıştı.



<< Önceki Haber Kim bu arkadaş? Gazeteci mi, mafya üyesi mi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER