Kimse Yok Mu, "Avrupa'nın Dostları" konulu toplantıya katıldı

Kimse Yok Mu,

Kimse Yok Mu dün Brüksel'de Friends of Europe (Avrupa'nın Dostları) girişiminin ev sahipliğinde düzenlenen yüksek katılımlı yuvarlak masa toplantısında yer aldı. Toplantı yılda bir kez Avrupa'dan ve diğer ülkelerden siyasetçileri, araştırmacıları, gazetecileri ve üst düzey yönetimlerde yer almış bürokratları çağırarak Avrupa'nın problemlerine çözümler üretmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Dünyada 100'den fazla ülkeye insanî yardım götüren Kimse Yok Mu Derneği, bu toplantıya gözlemci olarak çağrılan kuruluşlar arasında yer alarak Türkiye'yi temsil etti.

"The State of Europe 2015: Addressing Europe's Crises – Policy Crossroads" (Avrupa'nın Krizlerini Tespit Etmek – Politika Kavşakları) başlıklı toplantıya Belçika Kralı, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, İsveç Başbakanı Carl Bildt, Eski İtalya Başbakanı Mario Monti, Eski Belçika Başbakanı Herman Von Rompuy gibi isimlerin yanı sıra üst düzey Avrupa bürokratları, gazeteciler ve sivil toplum örgütü yöneticilerini kapsayan 150 kişi katıdı. Oturumlarda, 21. yüzyılda mülteci krizi, yoksulluk, inovasyon, ekonomik istikrar ve küresel güvenlikte Avrupa'nın rolü gibi konular ele alındı. 15. yılını dolduran girişim, Avrupa'nın yaşadığı problemlerle ilgili yenilikçi çözümler bulmayı hedefliyor.

Brüksel'de Friends of Europe (Avrupa'nın Dostları) konulu programda gözlemci olarak katılan Kimse Yok Mu Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Fatma Zehra Çolak, katılımcılar ve programla alakalı şunları söyledi: "Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans mülteci krizine dair yaklaşımlardan bahsetti. Özellikle politikacıların söylemlerinin etkilerine değinen Timmerman üye ülkeler arası güven problemi olmasının birçok sorunu tetiklediğinden bahsetti ve mülteci krizine insani bir sorun olarak bakmak gerektiğini vurguladı."

Paralel oturumlarda ise Avrupa Birliği'nin halkın güvenini tekrar nasıl kazanacağı ve sosyal eşitsizliklere ne gibi çözümler bulunulması gerektiği tartışıldı. Yunan Parlamentosu eski Syriza başkanı Zoe Konstantopoulou, ekonomi profesörü Helene Rey ve Avrupa Yeşiller Partisi eş başkanı Monica Frassoni'nin katıldığı oturumda Yunanistan krizine Avrupa Birliği'nin getirdiği çözümler masaya yatırıldı. Avrupa'nın küresel etkisinin ve dijital çağın Avrupa Birliği bağlamında yansımalarının incelendiği oturumların yanı sıra küresel iklim değişikliklerinin tartışıldığı Avrupa'nın komşularıyla ilişkilerinin dengelenmesi gibi konular ele alındı. CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu, "Avrupa'nın Dostları" konulu toplantıya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER