"İhracatımızı 7 kıtaya taşımak için çok çalışmalıyız"



Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, "İhracatımızı 7 kıtaya taşımak ve dünya pazarlarında söz sahibi olmak istiyorsak çalışmaktan başka çaremiz yok." dedi.

Altunkaya, Almanya'da düzenlenen Uluslararası Anuga Gıda Fuarı izlenimlerini paylaştı. Dünyanın 7 kıtasında bütün pazarları mercek altına aldıklarını ve daha fazla ihracat gerçekleştirmenin yollarını aradıklarını söyleyen Altunkaya, "İhracatçılarımızın ve birliklerimizin yoğun çalışmalarının önümüzdeki dönemde rakamlara yansımasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde düzenlenen fuarlara katıldıklarını ve burada çeşitli ülkelerden gelen alım heyetleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Altunkaya, "İhracatımızı 7 kıtaya taşımak ve dünya pazarlarında söz sahibi olmak istiyorsak çalışmaktan başka çaremiz yok. Dün çalışıyorduk, bugün ve yarın daha fazla çalışacağız. Bir yandan dünya pazarlarının etkin aktörleri olacağız diğer taraftan küresel rekabette önemli rol oynayacağız." diye konuştu.

CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER