Kimse Yok Mu bu bayramda Nepal'de de yüzleri güldürdü


Dünya genelinde yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Uluslararası Yardım Kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği, Nisan ayında meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal'de de yüzleri güldürdü. Kimse Yok Mu, depremde 8 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Nepal'e Kurban Bayramı'nda yardım elini uzattı.

Nepal'de Kimse Yok Mu gönülleri Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerini tespit ederek et yardımında bulundu. Dernek gönüllüleri başta 125 engelli vatandaş ve kimsesizler yurdunda kalan 150 kişi olmak üzere çok sayıda ihtiyaç sahibine kurban eti dağıttı.

Tacikistanişadamı Ahmed Muhammed Yorda da çadır kentte yaşayan yüzlerce depremzedeye kurban eti dağıtanlar arasındaydı. Kimse Yok Mu gönüllüsü olan Tacikistanlı Ahmed Muhammed Yorda, "Ben Tacikistan Türk Koleji'nde okudum. Mezun olduktan sonra Nepal'e geldim, burada esnaflık yapıyorum. 4-5 yıldır Kimse Yok Mu'nun tüm yardımlarında görev almayı kendime görev olarak sayıyorum. Bizlere bu hayır kapısını aralayan Kimse Yok Mu'ya sonsuz teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun." dedi.

"KİMSE YOK MU'NUN ANLAYIŞINA HAYRANIM"

Tacikistanlı iş adamının ortağı Nepalli Mahır Dadaloğa ise depremde yaşadıklarını şöyle anlattı: "Burada deprem olduğunda dünyanın artık yok olduğunu zannettim. Sanki ülke başka yerlere kaydı gitti diye düşündük. Hayatta olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır."

Nepal'de meydana gelen deprem sonrası Türkiye'den gelen ASYA Arama Kurtarma ekibine teşekkür eden Mahır Dadaloğa, "ASYA sağlık ekibine ve doktorlarına sonsuz minnettarız." dedi. Dadaloğa, deprem olmamasına karşın bayramda yine yardıma gelen Kimse Yok Mu'nun anlayışına hayran olduğunu söyledi.

"FAKİR OLMASINA RAĞMEN İKİNCİ KEZ VERİLEN ÇİKOLATAYI KABUL ETMEDİ"

Öte yandan bayramda ülkedeki çocuklar da unutulmadı. Kapı kapı dolaşarak kurban eti dağıtma faaliyetine katılan ünlü Gazeteci Erkan Akkuş çocuklara çikolata dağıtmayı unutmadı. Çocukların mutluluğu Kimse Yok Mu gönüllüsü gazeteci Erkan Akkuş'u da mutlu etti. Akkuş duygularını şöyle dile getirdi: "Burada şunu farkettim. Çocukların karnı aç belki. Çok fazla imkanları da yok; ancak, gözlerinin tok olduğunu söyleyebilirim. Çocuğun bir tanesine ikinci kez çikolata verecektim almadı. Bu beni gerçekten düşündürdü." CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu bu bayramda Nepal'de de yüzleri güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER