Kimse Yok Mu Derneği, yaşlı çiftin yardıma koştu

Kimse Yok Mu Derneği, yaşlı çiftin yardıma koştu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşam mücadelesi veren yaşlı çiftin yardımına Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri yetişti.

Derneğe yapılan başvurudan sonra inceleme yapan dernek yetkilileri, 60 yaşındaki Adem Yılmaz'ın akciğer hastası ve kalp yetmezliği yüzünden kredi çektiğini, oturduğu evin kira, elektrik ve su faturalarını ödeyemez duruma geldiğini öğrenmiş.

Dernek gönüllüleri ise ihtiyaç tespitinin yapılmasının ardından ivedi olarak Yılmaz çiftinin evine giderek gıda yardımı yaptı. Dernek gönüllüleri 1buçuk yılık kira borcu için ev sahibi ile görüştüklerini ve ev sahibinin durumunun iyi olmadığı halde geçmiş kira borçlarını istemediğini ifade etti. Dernek yetkilileri ve gönüllüleri bundan sonraki 5 aylık kirasını karşılayacaklarını, elektrik, su ve bakkala olan borçlarını da ödediklerini söyledi.

Mahalle bakkalı ise 60 yaşındaki Adem Yılmaz ve Eşi Nevin Yılmaz çiftinin maddi durumlarının çok kötü olduğunu belirterek, "Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri tarafından bakkalımıza olan borçları ödendi. Bu aile maddi olarak çok zor durumda yardım yapılması gerekiyor." diye konuştu.

Yılmaz çifti Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri tarafından giyim mağazasında giydirildi ve daha sonra evlerine bırakıldı. Dernek gönüllüleri Yılmaz ailesini kurbanda da ziyaret edeceklerini belirterek, et yardımı da yapacaklarını her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Adem Yılmaz ise Kimse Yok Mu Derneği'ne çok teşekkür ettiğini vurgulayarak, "Duyar duymaz hemen geldiniz Allah hepinizden razı olsun." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği, yaşlı çiftin yardıma koştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER