Kırşehir'deki olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk duruşması yarın başlıyor


Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde 'Teröre Lanet Bayrağa Saygı' yürüyüşü sonrası meydana gelen olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk duruşması yarın Kırşehir Adliye Sarayı'nda başlayacak.

8 Eylül tarihinde Kırşehir'de 'Teröre Tepki Bayrağa Saygı' yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarda, önce Lise Caddesi üzerinde bulunan HDP İl Başkanlığı binası taşlanmış ve ardından aynı caddenin karşısında bulunan Gül Kitabevi taşlanıp yakılmıştı.

Yakılan Gül Kitabevi sahiplerinden Sait Akıllı ve Eşref Odabaşı, yaptıkları ortak açıklamada, Kırşehir'in alnına çalınan kara lekenin, insanların vicdanlarının rahatlaması ve bununla beraber bu tür şeylerin bir daha yaşanmaması için faillerin bir şekilde hak ettiği cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.

Açıklamada, sözle tarif edilecek hiçbir tanımın bulunmadığını ifade eden Akıllı ve Odabaşı, "15 Aralık Salı günü Gül Kitabevi'nin yakılması ve yağmalanmasının ilk duruşması başlıyor. Alnımıza sürülen bu lekeyi temizlemek için. Yarın yakılan Gül Kitabevi önünde saat 08.30 da bulunacağız ve saat 09.00 Adliye Sarayı'nda mahkememiz başlayacak. Bütün Kırşehirli halkımızı, STK'ları dayanışmaya davet ediyoruz." denildi.

8 Eylül tarihinde Kırşehir'de meydana gelen olaylarda, HDP İl Başkanlığı binası ve Gül Kitabevi ile birlikte 4 işyeri yakılmış, 28'e yakın işyerine de zarar verilmişti. Olaylar sonrasında tutuklu ve tutuksuz yargılanan 59 zanlı 15 ve 18 Aralık tarihlerinde hâkim karşısına çıkmaları bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'deki olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER