Kışın ülkelerinde üşüyen yaşlı İskandinavlar, Side'ye güneşlenmeye geliyor

Kışın ülkelerinde üşüyen yaşlı İskandinavlar, Side'ye güneşlenmeye geliyor

İskandinav ülkesi Norveç'ten tatil için Antalya'ya gelen emekli 79 yaşındaki doktor Petra-David Helson çifti, Side Antik Kent'te pedal çevirerek güneşli havanın keyfini çıkardı. Kışın İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç ve Finlandiya'da üşüyen yaşlı turistler, Antalya Side'ye 20 ile 40 gün arasında tatile geliyor.

Norveçli Petra-David Helson çifti de Oslo'da havalar soğuk olduğu için 5 yıldır kışları Side'de 25 günlüğüne tatile geldiklerini söyledi. Oslo'da kışın güneşin yüzünü nadir gösterdiğini belirten Petra Helson, "Side'de güneşli havada tarihi ören yerinde pedal çevirmek çok güzel. 79 yaşındayım, 60 yıldır aktif bir şekilde bisiklete biniyorum. Oslo'da çoğu işimizi eşimle birlikte bisiklete binerek yapıyoruz." diye konuştu.

Finlandiya Helsinki'den 20 günlüğüne Side'ye tatile gelen Marianne-Alex Petersan çifti de ülkelerinde kışın havalar soğuk olduğu için güneşlenmeye Türkiye'ye geldiklerini aktardı. Kışın güneşli havada yürümeden keyif aldığını belirten Marianne Petersan, eşiyle Side'de tarihi ören yerinde doğa yürüyüşü yapmanın kendine mutluluk verdiğini kaydetti.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölgede kışın açık olan otellerin büyük çoğunluğunu yaşlı Alman ve İskandinav turistlerin doldurduğunu söyledi. Kışın Antalya'da güneşli gün sayısının dünyada bir çok turizm şehirlerine göre fazla olmasının avantaj olduğunu belirten Aydoğan, "Kışın çoğu Avrupa ve İskandinav ülkelerinde emekli ve yaşlı turistler soğuktan evlerinden dışarı çıkamazken Antalya Side'de güneşli havanın keyfini çıkarıyor. İskandinav turistler kışın Antalya'nın güneşli gün sayısının fazla olduğu bildikleri ve otel fiyatlarının da uygun buldukları için genelde tercihlerini bölgemize yapıyorlar. Kış dönemi tatil süreleri 2 gün ile 2 ay arasında oluyor. Valizlerini otele bırakıp ülkelerine gidip yeniden tatile gelen turistlerde oluyor." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kışın ülkelerinde üşüyen yaşlı İskandinavlar,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER