'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı' görüşmeleri ertelendi


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, görüşmelerine devam edilen "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı" ertelendi. Kanun tasarısının görüşülmesine, 2016 yılı bütçe görüşmelerinin ardından devam edilecek.

Dün genel kurulda yapılan 4 saatlik görüşmenin ardından tasarının ele alınması ertelendi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, tasarının tali komisyonlarda ele alınmamasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti. Avrupa Birliği'nde, kişisel verilerin korunmasına ilişkin bir tüzüğün, yönetmeliğin değerlendirilme aşamasına gelindiğini dile getiren Gök, "Dolayısıyla, bizim Avrupa Birliğiyle olan müzakere sürecimizin yürüyebilmesi için bizim kanunumuzun, Avrupa Birliği tarafından kabul edilmiş olan bu tüzüğe, yönetmeliğe -uygun kıstaslara- uyması gerekir ki, tam anlamıyla Avrupa Birliğiyle ilgili müzakereleri sürdürebilelim." dedi.

AB'ye uyum sürecinde sorun yaşanmaması ve tasarının yeniden görüşülmek zorunda kalınmaması için AB'nin halen gündeminde olan kişisel verilerin korunmasına ilişkin tüzüğün beklenmesi önerisinde bulunan Gök, tasarıyı görüşmesi gereken tali komisyon raporlarının olmadığını kaydetti. Tüm yurttaşları yakından ilgilendiren böylesi önemli bir konunun doğrudan doğruya Genel Kurul gündemine getirilmesinin ilerde sakıncalar oluşturacağını anlatan Gök, böyle yasa yapılamayacağını belirterek "Komisyonlar baypas, Meclis baypas, Anayasa baypas! Böyle bir şey olmaz Sayın Başkan! Lütfen, buna alet olmayalım! Böyle yasa yapılırsa suratınıza bir gün çarpılır, Anayasa Mahkemesi çarpar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi çarpar, Avrupa Birliği çarpar. Biz burada 'Hukuk.' diye çırpınıyoruz, lütfen bunu anlayın." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı' görüşmeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER