"Kızılırmak Deltası'ndaki köyler boşaltılmayacak, kaçak yapılar yıkılacak"


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası'ndaki köylerin boşaltılacağı yönündeki söylemlere "Dedikodulara asla kulak asmayın. Bizim derdimiz kaçak yapılar. Sizler rahat olun." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Kuş Cenneti'ne yaptığı ziyarette köylülerin evlerinin boşaltılacağı yönünde ilçede ortaya atılan dedikodular hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, "Bu alanın etrafında olan gerek Yörükler, gerekse Doğanca yakınlarında olan bütün köylülerin, köy yerleşimlerinin rahat olmalarını rica ediyoruz. O doğal hayatı, oradaki köylülüğü bir ekonomi haline getirmeye dönük ve Kuş Cenneti'nin yaratacağı ekonomiden o köylerinde istifade etmesine dönük olan alınması gereken tedbirleri almaya çalışıyoruz. Köylülerin kafalarını karıştıran bazı iyi niyetli olmayan girişimler var. Bu kişiler köylüleri de rahatsız ediyorlar, 'sizlerin de binalarını yıkacaklar' diye. Bizim köylülerle işimiz yok. Tam tersine burada doğal hayatı geliştirmeye, yılkı atlarının sayısını arttırmaya, mandaların sayısını arttırmaya buradaki tabitatı daha da zenginleştirmeye, buradaki kimyasalı azaltarak yaşamı daha da güçlendirip, dünyanın parlayan bir yıldızı haline getirmeye yönelik bir çaba içerisindeyiz." diye konuştu.

Kaçak yapılarla mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini de belirten Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Doğa zenginliğinin içine virüs gibi girmiş olan betonlaşmış yazlıkçı, ocu, şucu, bucu falan filan gibi unsurlarla da mücadele etmeyi görevimiz görüyoruz. Çünkü bu kuş cennetinin kuruluş amacı o. Burayı korumak, gelecek nesillere aktarmak, gelecek nesillerinde bir dünya mirası olarak kullanmasına dönük bir çabamız var." CİHAN
<< Önceki Haber "Kızılırmak Deltası'ndaki köyler boşaltılmayacak,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER