Vali Yazıcı: Spor Vadisi Yozgat'ın vitrini olacak


Yozgat'ta göreve başladığı günden itibaren farklı projeleri hayata geçiren Vali Abdulkadir Yazıcı, çalışmaları devam eden Spor Vadisi projesinin tamamlanmasıyla şehrin çehresinin değişeceğini belirtti. Yazıcı, vadinin ilin vitrini haline geleceğini söyledi.

Yozgat Valiliği tarafından başlatılan ve ilin sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sunacak olan Spor Vadisi'ndeki inşaat çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanıkla birlikte yerinde inceleyen Vali Abdulkadir Yazıcı, Spor Vadisi'nin tamamlanmasıyla sosyal donatıları ile çevresindeki hiçbir ilde bulunmayan kapasite ve genişlikte bir tesis olacağını vurguladı.

Spor Vadisi'nin, bin 700 dekar alan üzerinde inşa edildiğini vurgulayan Vali Yazıcı, vadinin 3 etaptan oluştuğunu ifade etti. Vali Yazıcı, şunları kaydetti: "1. Etapta Gençlik Merkezi, Sporcu Fabrikası binası, 400 metre atletizm pisti, 3 adet basketbol voleybol sahası, 3 adet pota sahası, 2 adet mini futbol sahası, 2 adet tenis kortu, uzun atlama sahası, pinpon sahası, tırmanış duvarı, kay kay pisti, gazebolar, seyir terası, uçurtma tepeleri 735 kişilik açık amfi tiyatro, yürüyüş yolları, sosyal alanlar yer alıyor. Bunların hepsini toplam maliyeti şu anda 25 milyon lira. İnşallah bu yatırımları ilimize kazandırarak sosyal hayatına önemli bir katkı sağlamış olacağız. Yine birinci etap içerisinde yer alan Kapalı Yüzme Havuzu'nda çalışmalar tamamlandı. Kentimizde kaplıca tesisi veya otelleri saymazsak insanlarımızın yüzmeyi öğreneceği bir yer yok. Hizmete açılmasıyla kapalı yüzme havuzu bu alandaki ihtiyacımızı da karşılayacak. Tesiste 500 kişilik izleyici kapasitesi ile farklı etkinlikler de yapılacak bu da şehrimize ayrı bir hava katacaktır."

Vadinin ikinci etabında dağ kızağı, macera parkı, bungalov evleri ve bağlı sosyal tesis binası, gezi treni ve tünel, iskeleler ve kayık üniteleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, hobi bahçeleri, gölet düzenlemesi ve piknik alanları, fitness alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, köprülerin yer alacağını ifade eden Vali Yazıcı, 3. etabında ise binlerce ağacın dikildiğini söyledi. Vali Yazıcı, şöyle konuştu: "Biz üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. Toplamda bin 300 dekar alanın, 600 dekarlık kısmına muhtelif boy ve çapta boylu 15 bin 407 adet fidan ve geriye kalan 700 dekar alana ise normal boylarda toplam 75 bin tüplü, iğneli ve yapraklı fidan dikildi. İnşallah burada büyüyen ağaçlar sayesinde Çamlık Milli Parkı'nın da yükünü hafifletmiş olacağız. Çevre illerimizden ya da gurbetçilerimizin memleketlerine tatile geldiklerinde güzel hoşça vakit geçirebilecekleri harika bir yaşam alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu vesile ile bu eserlerin Yozgat'ımıza şimdiden hayırlı olmasını diler, emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ederim." CİHAN
<< Önceki Haber Vali Yazıcı: Spor Vadisi Yozgat'ın vitrini olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER