KKTC Başbakanı: Nevruz'a katıldık diye teröre destek verdik anlamı çıkmaz


KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, "Nevruz kutlamalarına katıldık diye teröre destek verdik anlamı çıkmaz. Biz her türlü teröre karşıyız." dedi

KKTC Bakanlar Kurulu'nda açıklama yapan Ömer Kalyoncu, Nevruz kutlamalarına katılmalarından dolayı eleştiride bulunanlara tepki gösterdi. Kalyoncu, siyasi mevkilerde bulunan kişilerin, ülkede yaşayan insanların bayramlarına katılması kadar doğal bir şey olmadığını vurgulayarak, sosyal medya ve gazetelerde yer alan eleştiri ve kınamaların aslında ırkçı bir düşüncenin ürünü olduğunu söyledi.

Başbakan Kalyoncu, "Eğer biz ülkemizde bulunan vatandaşların dini ve milli günleri ile ilgilenmezsek, onlarla ilgilenecek birileri bulunur ve sonunda gelişmelerden hiç birimizin hoşlanmayacağı durumlar ortaya çıkar." dedi.

"HER TÜRLÜ TERÖRE KARŞIYIZ"

"Her yurttaşın durumuyla ilgilenmek gibi bir durumları olduğunu" söyleyen Başbakan Kalyoncu şöyle devam etti:

"Nevruz'a katıldık diye teröre destek verdik anlamı çıkmaz. Biz her tülü teröre karşıyız. PKK'nın uyguladığı yöntemlere de, IŞİD'in uyguladığı yöntemlere de karşıyız. Dolayısıyla hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da yaşanan terör olaylarını kınadık ve lanetledik. Bunun üzerine bina inşa etmeye çalışanlar boşuna gayret içindedirler. Bu ülkeye terörizmi, esas taşıyıp hortlatacaklar bu tür ırkçı düşünce içerisinde olanlardır."

"GÜVENLİK TEDBİRLERİ İÇİN ÖNLEMLERİ ALDIK"

Son günlerde Türkiye'de Nevruz'un milli bayram olması yönünde teklifler bulunduğunu anımsatan Başbakan Kalyoncu, ülkede her türlü güvenlik tedbirinin alınması yönünde gerekli adımları attıklarını ve atmaya devam ettiklerini vurguladı.

Başbakan Kalyoncu, bu yönde daha önce bir güvenlik toplantısı yapıldığını anımsatarak, oradan çıkan sonuçları bugün Bakanlar Kurulu'na götüreceklerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC Başbakanı: Nevruz'a katıldık diye teröre destek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER