KKTC'de ikinci tura kalan adaylar, Özersay'ı ziyaret etti


KKTC'de cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura kalan adaylar Derviş Eroğlu ve Mustafa Akıncı, ilk turdaki rakipleri Kudret Özersay'ı ziyaret ederek destek istedi. Özersay ise kendisine oy verenlere herhangi bir yönlendirme yapmayacağını adaylara bildiridi.

Derviş Eroğlu, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turuna Bağımsız aday olarak katılan ve yüzde 21,2 oy alma başarısını gösteren Kudret Özersay'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basına açıklama yapan Derviş Eroğlu, Özersay'ı başarılarından dolayı tebrik etti. Özersay ile 5 yıla yakın bir süre içerinde mesai arkadaşlığı yaptığını ifade eden Eroğlu, "Müzakereleri birlikte yürüttük. Son zamanlarda cumhurbaşkanı adayı olup ayrılmadan önce kendisi ile müzakere masasındaki gelişmeleri ileriye taşıdık, diye düşünüyorum. Ama neticede bir cumhurbaşkanlığı seçimiydi ve Kudret Bey de aday olmaya karar verdiği için biz kendisine 'hayırlısı olsun' dedik. Bugün de o bize 'hayırlısı olsun' dedi. Kudret Bey herhangi bir parti oluşumu içerisine girmemiştir. Neticede kendisine oy veren geniş bir kitle olmuştur. (Onların) kendi iradeleri ile karar vereceklerini net bir şekilde ifade etmiştir." şeklinde konuştu.

Kıbrıs müzakerelerinde yarım kalmış bir işi olduğuna işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti: "Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in masaya dönmesi ile kaldığı yerden başlama kararı aldığına göre bırakıldığı yerden pazarlıkların başlayacağı referanduma gidileceği bir müzakere safhası olacaktır. Bunu müzakere safhasında masada bulunma düşüncesi ile tekrar aday oldum. Kıbrıs sorununu çözebileceğime olan inancı taşıyorum. Ortaya çıkan tablo Anastasiadis ile bu sorunu çözebileceğiz şeklinde görülmüştür."

AKINCI: AYNI İLKELERE İNANIYORUZ

İkinci tura kalan Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı da Kudret Özersay'ı ziyaret etti. Özersay ile yaklaşık 40 dakika görüşen Akıncı, çıkışta basına açıklama yaptı.

Ziyareti ikinci tur için destek isteme amacıyla gerçekleştirmediğini söyleyen Akıncı, seçimde iyi bir performans sergilediğine inandığı Özersay'a nezaket ziyaretinde bulunduğunu vurguladı. Özersay'ın ikinci tur için oyları yönlendirmeme kararına saygı duyduğunu belirten Akıncı, iyi bir görüşme yaptıklarını dile getirdi.

Akıncı, Özersay'ın temiz siyaset ve temiz toplum gibi ilkelerinin kendisinin de inandığı ilkeler arasında bulunduğunu söyleyerek, "Dolayısıyla Özersay'a oy vermiş insanların bakacakları vizyonda arayacakları unsurlar, bizim de vizyonumuzda yer alan unsurlardır." dedi.
Seçimlerin bittiğini ancak diyalogların süreceğini belirten Akıncı, Özersay'a başarılar diledi.

ÖZERSAY: SON SEÇİMİM OLMAYACAK

Bu arada, Kudret Özersay da seçimlerin ardından ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Özersay, cumhurbaşkanlığı seçiminin "hayatındaki ilk siyasi seçim" olduğunu, ancak son seçim olmayacağını bildirdi.

Özersay, seçime; siyasi parti kurmak için değil, kazanmak için girdiğini, aldığı yüzde 21'lik oy oranına bakıldığında da önemli bir başarı elde ettiklerini belirtti.

Özersay, Kıbrıs Türk halkının kendi iradesine sahip olduğunu ve bu hür iradesini sandığa giderek yansıtacağına inanç belirterek, "Topluma, ülkeme, siyasete küsmeyeceğim, bir köşeye çekilip oturmayacağım. Temiz siyaset, temiz toplum ve kendi irademize sahip çıkmak için çalışacağım. Siyasi gücü her zaman halkımda aradım, halkıma güveniyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC'de ikinci tura kalan adaylar, Özersay'ı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER