Kocaeli Üniversitesi'nde üst arama arbedesi: Öğrenciye ters kelepçe takıldı


Kocaeli Üniversitesi'nde sabah saatlerinde kapı girişinde üst araması nedeniyle oluşan kuyruğa tepki gösteren bazı öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Arbede sonrasında bir öğrencinin ters kelepçe takılarak olay yerinden götürüldüğü görüldü.

İddiaya göre, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde geçen günlerde üst arama kararı aldı. Özel güvenlikte kapı girişine konulan X-Ray cihazları ve özel detektörle öğrencilerin üstlerini aramaya başladı. Bu sırada uzun kuyruk oluştu. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüye göre, bazı öğrenciler kuyruk oluşmasına tepki gösterdi. Öğrencilerle güvenlik görevlileri arasındaki tartışma yaşandı. Tartışma sırasında görevlinin bir bayan öğrenciye 'Katiller' demesi üzerine aynı öğrenci 'Katil sizsiniz' karşılığını verdi. Görevli 'O kadar insanın aramasına engel oldunuz' diyerek tepkisini sürdürdü. Ardından aynı görevli öğrenciye 'Bu ülkede yüzlerce insanın ölmesine sebep oldunuz' dedi. Bir erkek öğrenci de görevliye 'Siz sebep oldunuz' diye tepki gösterdi. Bu sözlü tartışmadan sonra arbede yaşandı.

Arbede sırasında güvenlik görevlileri, öğrencileri gözaltına almaya çalıştı ve arbede daha da büyüdü. Arbede sırasında bazı öğrenciler yere düştü. Fatih D. isimli öğrenciye ters kelepçe takıldığı da görüntüye yansıdı. Öğrenci, özel güvenlik tarafından girişte bulunan kabine konuldu. Ardından üniversiteye çağrılan polis ekiplerine teslim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kocaeli Üniversitesi'nde üst arama arbedesi: Öğrenciye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER