Kocaman: Antalyaspor'un inadını fizik gücümüzle kırdık


Antalyaspor'u evinde 1-0 mağlup eden Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman Antalyaspor'un inatlı direnişini yüksek fizik güçleri sayesinde kırdıklarını söyledi.

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Kocaman, "Mükemmel bir taraftar vardı. Maçın başından sonuna kadar kuvvetli bir şekilde takımı rakip alana itmek için ve geri dönüşlere teşvik etmek için çaba gösteren bir taraftar vardı." diyerek, şöyle konuştu:

"Maçın öncesine ve içine bakılacak olursa, temel amaç turu geçmekti. Turu da kuvvetli bir oyun getirir. Maça bir göz atmak gerekirse eğer Antalyaspor'la oynadığımız ilk maça göre daha sert bir takımdı. Daha bir birlerine yaklaşmışlar ve daha organize halleri vardı. Topu ne pahasına olursa olsun tutmaya çalışıyorlardı. Özellikle rakibi yorduktan sonra özellikle topu ayağında tutup bizimde psikolojimizi bozarak özellikle öndeki oyuncularıyla sonuca gitmeye çalıştılar. Maçın 15-20 dakikalık periyodun da özellikle Eto'o'nun ve Antalyapor'un çok istekli olması işimizi zorlaştıran ana etkenlerden oldu.

Kupa finalinin Antalya'da olması rakibe büyük motivasyon sağlamıştı ve bu da oyun içerisinde net bir şekilde görülüyordu. Çok gol tehlikeleri yaşamamamıza rağmen tehditkar bir oyunu vardı rakip takımın. Onların bu oyununa karşın biz de oyunun kontrolünü çok elimize alamadık. Nispeten oyunu ortalayabildik. İkinci yarı tam tersi oldu. İkinci yarının başından itibaren topu aldık ve son derece doğru oynamaya başladık. Maçın başından itibaren arzu ettiğimiz yüksek şiddetli baskıyı yaratmaya başladık. Buna Antalyaspor inatla direndi ancak hem organize halimize hem de fizik gücümüz karşısında çok fazla direnebilecek bir şeyleri yoktu. Turun kapılarını açan golü maçın sonlarında da olsa atmayı başardık."

"MAÇ BİZİM LEHİMİZE DE SONUÇLANABİLİRDİ"

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais ise maç sonunda yaptığı değerlendirmede dengeli bir maç olduğunu skorun kendilerinin lehine de sonuçlanmasının adil olabileceğini dile getirdi.

Başa baş bir mücadele olduğunu da belirten Morais, "İki takımda iyi mücadele etti. Maç bizim lehimize de sonuçlanabilirdi ancak maç bu şekilde sonuçlandı. Bazı ufak detaylar fark yaratabilirdi maçta. Mesela hakemin bizim lehimize vermediği bir faul ya da verdiği bir faul skoru etkileyebilirdi. Takımımız gol pozisyonlarına da girdi bugün gol de bulabilirdik yediğimiz golde de yapabileceğimiz bir şey yoktu bizim hatamızdan kaynaklandı. Maç bizim lehimize 1-0 olarak sonuçlansaydı yine de adil bir durum olurdu. Dengeli bir maçtı, bizim üstünlüğümüzle de sonuçlanabilirdi. Rakibimiz sahasında oynamanın avantajını kullandı." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kocaman: Antalyaspor'un inadını fizik gücümüzle kırdık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER