Kocasinan Belediyesi, kış için 2 bin 500 ton tuz aldı


Kayseri Kocasinan Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte yaklaşık 5 ay süren kış hazırlıklarını tamamladı. Belediye, depolarındaki mevcut buzlanmaya karşı kullanılacak olan 500 ton tuza ilave olarak 2 bin 500 ton daha tuz alımı yaptı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, havaların soğuması ve kış mevsimi nedeniyle meteorolojik bilgileri de göz önünde bulundurarak araç, personel, malzeme bakım ve tedarikini yapıp, yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla gerekli hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Kış aylarında vatandaşların zorluk yaşamaması için tuz alımı yaptıklarını belediye araçlarının da bakımı yapılarak kış için hazır hale getirildiğini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, yağış durumuna göre kar ve buz mücadelesi yapacaklarının altını çizdi. Çolakbayrakdar, "3 vardiya şeklinde 24 saat aralıksız çalışacak personelimizin sorumluluk alanı belirlendi. Her ne kadar gerekli tedbirleri alsak da kar, buz ve kış mücadelesi için tedbirleri alsak da önemli olan sürücü ve yayaların dikkatli olmasıdır. Bu nedenle herkesin gerekli dikkat ve özeni göstermesi gerekiyor." dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, kış mevsimi öncesi gerekli her türlü tedbirleri aldıklarına dikkat çeken Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: "Araçlar kış şartlarına uyum sağlayacak şekilde bakım ve onarımdan geçirildi. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde acil müdahale ekibi oluşturuldu. Bu ekipte greyder, yol tuzlama araçları, kamyonlar, kaldırım temizleme araçları var. Kışla mücadele çalışmaları için depomuzdaki 500 ton tuza ilave olarak 2 bin 500 ton daha tuz ihalesi yaptık. Ayrıca karla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere araç filosuna yeni araçlar katıldı. Acil müdahale ekipleri ve araç parkımızla ilgili özel tedbirler de aldık. Yaşanabilecek buzlanma olaylarına karşı belediye olarak kış nedeniyle aksaklıkların yaşanmaması için gereken her türlü gayreti göstereceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Kocasinan Belediyesi, kış için 2 bin 500 ton tuz aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER