Kopyala yapıştır iddianame itirafı

Eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur ile Mehmet Baransu 'Balyoz darbe planı' haberleri için 52 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada ilginç bir skandal ortaya çıktı. Duruşmaya Mehmet Baransu'nun ifadesi damga vurdu.

Kopyala yapıştır iddianame itirafı

Eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar ile Yıldıray Oğur ve Mehmet Baransu, 'Balyoz darbe planı' haberleri için 52 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada bugün hâkim karşısına çıktı.

Hakimden kesme-yapıştırma iddianame itirafı 

Duruşmada iddianame okunurken Yasemin Çongar Altan ve Çongar'ın avukatı Veysel Ok'tan itiraz geldi. Ok, "Bizim okuduğumuz ve hazırlık yaptığımız iddianame ile şu an okunan çok farklı" diyerek, iddianamenin bir yerinde "Sanık Can Dündar" ifadesinin yer aldığını belirtti. Bunun üzerine mahkeme hâkimi, "Kesme yapıştırmada hata yapılmış olabilir. Savunmada dile getirirsiniz" dedi.

Ahmet Altan da, savunmasını vermeden önce mahkeme hayetine dönerek, "Ne yazık ki bu dava hukukun hak ettiği özenle başlamadı. İki iddianameli dava olmaz. Başka bir dosyadan alınmış, alındığı gizlenmemiş, öyle gizlenmemiş ki söz konusu davanın sanığının adı kalmış. İşlendiği söylenen suçlar fazla, özensizlik fazla. Başka iddianameden alınmış parçalarla yargılanıyoruz" dedi. 

Ahmet Altan: Erdoğan gibi siz de şoke olacaksınız

Altan savunmasında da, "O belgelerin doğru olduğuna inandım ve o belgeleri bastım. Balyozsa konumuz gelin konuşalım, tapeleri dökelim. Orada bir hazırlık var mı yok mu görelim. Erdoğan gibi siz de şoke olacaksınız.

"Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve ben olmasaydım nah bitirirdiniz askeri vesayeti" 

Mehmet Baransu, ''Balyoz, gerçek bir darbe planıdır. 15 Temmuz'da yaşananlara ve sıkıyönetimin nasıl ilan edildiğine bakın. Balyoz'la arasında en ufak farklılık varsa gelin yüzüme tükürün'' dedi. "İntikam için yargılanıyorum" diyen Baransu, "Askeri vesayeti bitirdik diyorlar. Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve ben olmasaydım nah bitirirdiniz" ifadesini kullandı.

"TUTUKLU MUYUM, ESİR MİYİM BELLİ DEĞİL"

Sesli ve görüntülü kayda alınan duruşmada savunmasını yapması için söz verilen sanık Mehmet Baransu, iddianamenin okunması sırasında hükümeti yıkmaya yönelik ifadenin geçtiğini belirterek "İddianamenin herhangi bir yerinde hükümeti yıkmaya yönelik bir iddia görmedim. İddianamede baştan sona 1000'e yakın doğru olmayan iddia var" dedi. Baransu, iddianamenin hiçbir ekinin kendisine yollanmadığını iddia ederek "17-25 Aralık'tan sonra hakkımda açılan 70 tane dava var. Avukatımla haftada bir gün, 20 dakika görüşebildim. Ben tutuklu muyum, esir miyim belli değil. Delilleri bana vermediniz. Ekleri alamıyorum. Savunmamı onları gördükten sonra yapacağım" diye konuştu.

<< Önceki Haber Kopyala yapıştır iddianame itirafı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER