Koza çalışanları patronlarına sahip çıktı

Koza İpek Grubu’na yapılan baskına Kayseri ve Eskişehir’deki madenlerde çalışan işçiler de tepkili...

Koza çalışanları patronlarına sahip çıktı

Geçen yıl bürokratik nedenlerle üretimin durduğunu hatırlatan işçiler, “Ekmeğimizi o zaman bile kesmedi. Bizlere haram yedirmedi” dedi.

Gökhan Hızlı: Baskın tamamen karalamaya yönelik. Geçen sene de böyle olaylar oldu. Madenimizin çalışmasını durdurdular. Ama ne maaşlarımız ne yapılan yardımları hiç aksamadı.

Bugün'den Fatma Eren'in haberine göre, ayın birini geçirmediler. 5 yıldır ayın 2’sinde maaş almadım. En ufak bir kuşkumuz yok. Akın Bey bizlere haram yedirmedi. Herkes benim gibi düşünüyor. Akın Bey'in konuşması bile her şeyi açıklıyor. Her şey şeffaf.

HERKES BURADA ÇALIŞMAK İSTİYOR
Medine Kılıç: O kadar badireler atlattık. Koza’nın hâlâ ayakta olmasına dayanamıyorlar. Üzerimize baskı kurulmadı, maaşımızda aksama olmadı. Koza hakkında konuşulanlar rağmen buraya gelen iş formu haddinden fazla. Kötüyse niye insanlar niye girmek için can atıyor. Ben madende çay servisi yapan biriyim. Herkesin odasına rahatlıkla giriyorum. Bir gün bile kimse kapısını kapatıp gizli bir şey yapmış değildir. Hiç kimseniz gizli saklısı yok. En üsten en alta çalışan herkes dürüst. Bizlere haram ekmek vermediler, vermezler de. Artık bunu anlasınlar Koza’da yanlış bir şey bulamazlar.

HAK YENMEYEN YER
Aytekin Kocabaş: 6 senedir Koza Altın’da çalışıyorum. Bir gün maaşımın geciktiğini bilmem. Atılan iftiralara, haksızlıklara inanmıyorum. Sadece yalan. Daha önce çalıştığım yerlerde haklarım yenilmişti. Hak yenilmeyen yer ararken kendimi Koza’da buldum. İnsan gibi değer görüyoruz. Eşimde burada çaycı olarak burada çalışıyor. Hiçbir ayrım yapılmıyor.

ÇALIŞMADIĞIMIZ HALDE MAAŞ VERDİ
Şaban Çolak: 4 senedir Kayseri’deki madenin çay ocağında çalışıyorum. Şu anda İpek ailesine insafsız davranıyorlar. Akın Bey gibi mütevazı bir insanı hayatımda hiç görmedim. Ben sadece bir çaycıyım. Geldiğinde yanımıza gelir, selam verir ve halimizi hatırımızı sorar.

Sonuna kadar Akın İpek’in arkasındayım. 10 ay çalışmadığımız halde maaşımızı ödediler. Ayın ikisini hiç görmedik, hiçbir problem yaşamadık. Bizler işsiz kalacak diye beklerken onlar bize yine el uzattı. Bize çalışmadan maaş verdiler.

KOZA'DA KURALSIZ İŞ YOK
Betül Başpınar: Burada iş olmadığı zaman ikramiyelerimiz ve kurban yardımlarımız sanki çalışıyormuşuz gibi devam etti. Bizleri mağdur etmedi. Bütün personeline çok değer veren bir insanı suçluyorlar. Her şey kuralına uygun yapılıyor. Bir şey uygun olmadığında hemen müdahale ediliyor. Bu suçlamalar bizleri üzüyor. Personeli olarak arkasındayız.
<< Önceki Haber Koza çalışanları patronlarına sahip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER