KPSS soruşturmasında delilsiz suçlama!

5 yıl önce KPSS’ye giren binlerce kişiden biriyle aynı baz istasyonundan telefon sinyalinin (HTS) tespit edilmesi gözaltı için yeterli görülüyor. Şüpheliler delil görmeden hayali örgütten tutuklanıyor.

KPSS soruşturmasında delilsiz suçlama!

İptal edilen 2010 KPSS soruşturması kapsamında düzenlenen intikam operasyonlarında soruları çaldığına dair hiçbir delil bulunmamasına rağmen sınava giren kişilerin telefonlarının 5 yıl önce aynı bölgeden sinyal vermesi örgüt suçu sayıldı. 

Sınava girenlerin buluşup soruları paylaştığı ileri sürüldü. Ancak ağır suçlamalara rağmen tek bir delil gösterilmedi. Şüpheliler, hiç tanımadıkları kişilerle tesadüfen aynı ortamda bulundukları için örgüt suçlamasına maruz kalmalarına isyan etti. Avukatlar, “Keçiören’de bir markette alışveriş yapan kişi ile buraya çok yakın bir evde oturan ve sınavdan 100 net üzeri yapan karı koca aynı baz istasyonunda telefon sinyalleri (HTS) tespit edildiği için gözaltına alınmıştı. Çiftin ve şahsın birbirlerini tanımadığı belirlendi.  Soruları çaldığı iddia edilen eşlerin kardeşleri de sınava girmiş ve 50-60 gibi düşük puanlar almış. Çalsa onlar da 110 üzeri puan alırdı” diyor. 
 
HTS’DEN ŞÜPHELİ OLDULAR
 
Avukatlar sorguda terör örgütü üyesi olmakla suçlanan şüphelilere tek bir delil bile gösterilmediğini vurguluyor.  
 
Soruşturmaya bakan Ankara Savcısı Yücel Erkman’ın gözaltı listesini, HTS  ve baz istasyonu kayıtlarına göre oluşturduğu belirtiliyor. Daha önce    gö­zal­tı­na alı­nan A.A.’­ da benzer bir suçlamaya maruz kalmıştı. A.A. mola için Uşak Otogarı’nda durduğunda telefonu KPSS’ye giren başka bir kişiyle sinyal vermiş, bu kop­ya de­li­li sayılmıştı.
 
 A.A, “Ben sı­nav­lar­da ba­şa­rı­lı so­nuç­lar alı­yo­rum. 2010 KPSS’de 97, son­ra­ki sı­nav­da 96 pu­an al­dım. Kü­tah­ya­’ya giderken Uşa­k otogarında mo­la ver­miş ola­bi­li­rim” demişti. A.S.T. ise delil olarak sorulan telefon görüşmesi için “HTS raporunda adı geçen kişi eşimdir” ifadesini kullanmıştı. 
 
AMAÇ VIP TORPİLİ ÖRTMEK
 
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, KPSS operasyonlarının altında yatan gerçeği deşifre etti. Sınavın kaldırılmak istendiğini belirten Vural “Asıl amaç ve hedef, VIP torpili meşrulaştırmaktır. Bir sınav olmadan alımları sağlamak amacına yönelik bir girişim" dedi.
 
SORULARI ÇALAN FİRARDA YALANI
 
ÖSYM’de uzman olarak çalıştığı, soruları çaldığı ve yurtdışına kaçtığı iddia edilen öğretim üyesi Safiye Sena İz Açıkgöz’ün de hayatının hiçbir döneminde ÖSYM’de çalışmadığı ortaya çıkmıştı. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Açıkgöz, yurtdışına kaçtığı bilgisinin iftira olduğunu, Fatih Üniversitesi’ndeki görevinin başında olduğunu belirtmişti.
 
60 PUAN İDDİAYI ÇÜRÜTTÜ
 
KPSS’de kopya soruşturmasında soruları önceden alıp akrabalarına verdikleri iddiasının da çürüdüğü ortaya çıktı. Soruşturmada gözaltına alınan H.E.A., 2010 KPSS’de 89, 2011’de 87 puan aldığını, kopya çekmediğini söyledi. Kimseden soru alıp vermediğini söyleyen H.E.A. “2010 sınavına kız kardeşim de girdi. 60 puan aldı. Soruları almış olsaydım kız kardeşime verirdim. Aynı sınava giren kayınbiraderime verirdim” dedi.  
 
9 AYLIK HAMİLEYE ÖRGÜT SORGUSU!
 
Soruşturma kapsamında doktor raporlarını ve doğum riskini göstermesine rağmen  9 aylık hamile bir kadın da gözaltına alınmıştı. Doğuma 5 günü kalan öğretmen 3-4 saat boyunca sorgulandı. İfade alma işlemi sırasında yürüyüş yapmak zorunda kaldı. Avukatı Hayrettin Açıkgöz yaptığı açıklamada “9 aylık hamile kadın için gözaltı yakalama kararı verilmesi bunun tamamen hınç operasyonu olduğunu gösteriyor. Anayasayı tanımıyorum diyenler, Hizmet Camiasının eğitim müesseselerinin başarılarını gölgelemek istiyor” dedi.
 
Gözaltı listesinde olduğunu öğrenince teslim olmak İçin Eskişehir’den Ankara’ya gelmek isteyen 37 yaşındaki 4 aylık hamile kadının da ifadesinin alındığı belirtildi. F.T.’nin kanamaları nedeniyle riskli bir hamilelik geçirdiği, 15 günlük doktor raporu bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin serbest bırakıldığı açıklandı.  
 
Soruşturma kapsamında daha önce de 8 aylık hamile iki kadın gözaltına alınmıştı. 5 saat boyunca sorgulanan 8 aylık hamile M.G., gözaltında polis tarafından “Çocuğunu, Uçurtmayı Vurmasınlar filmindeki gibi cezaevinde büyütmek istemiyorsan itirafçı ol” denilerek tehdit edildiği için suç duyurusunda bulunmuştu.
 
MİLLET GAZETESİ
 
<< Önceki Haber KPSS soruşturmasında delilsiz suçlama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER