Kral Selman: Terörün dini yok, İslam terörü kabul etmez


Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, bugün düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 36. Liderler Zirvesi'nde konuştu. Abdülaziz, terörün dininin olmadığını, İslam'ın da terörü kabul etmediğini söyledi.
El-Diriya Sarayı'nda başlayan KİK Liderleri Zirvesi'nin açılış konuşmasını Suudi Arabistan Kralı, Suriye krizine değindi. Suudi Kralı, Suriye sorununa 1. Cenevre toplantısına uygun bir siyasi çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Kral Selman, koalisyon ülkelerinin Yemen'de güvenliğin sağlanması ve barışçıl çözümden yana olduğunu isteğini vurguladı.

Kral Selman'ın açılış konuşmasının ardından Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al-Sani konuşma yaptı.
Katar Emiri konuşmasında terörün ulusal barış ve güvenliği tehdit ettiğini belirtti. Şeyh Temim Al-Sani, "Terörizm, çağdaş dünyanın karşı karşıya olduğu en tehlikeli sorunlardan, uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor." dedi. Katar Emiri, uluslararası toplumdan her zamankinden fazla terörle mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Katar Emiri konuşmasında ayrıca Yemen, Irak, Libya ve Filistin sorunun yanı sıra Suriye'de yaşanan krize de değindi. "Suriye krizinin devam etmesi uluslararası toplumu tarih önününde mahkum eder." ifadelerini kullandı.

Daha sonra basına kapalı gerçekleşen oturumda liderlerin Yemen, Suriye, İran'ın bölgedeki müdahaleleri gibi konuların yanı sıra Körfez ülkelerinin ortak güvenlik, ekonomik ve askeri konularının ele alınması bekleniyor.

Yarın da devam edecek zirve bildirisinin yayınlanması ve ortak basın toplantısının düzenlenmesi bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kral Selman: Terörün dini yok, İslam terörü kabul etmez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER