Kremlin: Putin, Obama ile her zaman diyaloga açık


Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD Başkanı Barack Obama ile her zaman diyaloga açık olduğunu belirtti.

Basına konuşan Peskov, gazetecilerin iki lider arasında yapılacak olası görüşmelerle ilgili sorularını cevapladı. Kremlin Sözcüsü, "Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'li mevkidaşı Obama ile diyaloga her zaman açık. Fakat bu konuyla ilgili henüz hiç bir somut anlaşma yok. Burada kesinlikle karşılıklı söz konusu. Başkan Putin her zaman diyaloga açık, üstelik kendi mevkidaşı Obama ile." şeklinde konuştu.

Putin'in 10 yıl aradan sonra eylül ayının sonlarında New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler'in (BM) 70. Genel Kurul Toplantısı'na katılacağı açıklanmıştı. Zirve bağlamında Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın ikili görüşmesi konusu ise henüz netleşmedi.

19 Ağustos'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington'dan istek geldiği takdirde Putin'in, ABD Başkanı Obama ile görüşebileceğini söylemişti.

Bu açıklamanın ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Rus ITAR-TASS Haber Ajansı'na verdiği röportajda, Putin ve Obama'nın uzun süredir yüz yüze görüşmediklerini hatırlatarak, "Liderler New York'ta BM 70. Genel Kurul toplantısı çerçevesinde düzenlenecek olan bazı çok taraflı görüşmelerde bir araya gelebilir. Konuyla ilgili olarak her iki taraftan henüz hiçbir resmi açıklama yapılmadı." ifadelerini kullanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin: Putin, Obama ile her zaman diyaloga açık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER